Suspendovana medicinska sestra u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd 1Foto: Pixabay/ PublicDomainPictures

Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd, Zoran Milačić nakon anonimne prijave da se medicinska sestra Dj.A. neadekvatno ponašala prema deci, doneo je rešenje o privremenoj suspenziji do utvrđivanja činjeničnog stanja i okončanja disciplinskog postupka, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

„Briga o deci predstavlja prioritet, a ova ustanova sa tradicijom odgovornog i adekvatnog ponašanja prema devojčicama i dečacima, koji su korisnici Centra, predstavlja primer dobre prakse u postupanju prema mališanima, pa svaki vid kršenja pravila rada zahteva pokretanje takvog postupka“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je Milačić o ovom slučaju informisao ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Djordjevića, koji je poručio da „svi koji krše zakon treba da budu kažnjeni“.

„Postupak će utvrditi da li ima odgovornosti. Lično sam naložio da svi koji rade suprotno pravilima i zakonu snose posledice i budu najstrože kažnjeni, što neće biti izuzetak ni u ovom slučaju“, rekao je Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari