Suspendovana zrenjaninska profesorka na protestu poručila: Šta ako nije dovoljno da se od dece prave dobri ljudi 1Foto: privatna arhiva

Profesorka Zrenjaninske gimnazije Senka Jankov, protiv koje je u Zrenjaninskoj gimnaziji pokrenut postupak suspenzije, govorila je večeras na građanskom protestu „Srbija protiv nasilja“ ispred Skupštine u Beogradu.

Ona se okupljenim građanima na večerašnjem protestu „Srbija protiv nasilja“, koji je nakratko prenela RTS, obratila „kao majka, pedagoškinja i građanka“.

Upitala je šta ako nije dovoljno da se od dece prave dobri ljudi, ako ima nasilja na televiziji, u društvu i ako se tako često dešavaju femicidi. Navela je da ih boli tuga roditelja ubijenih, te da zato odbijaju da žive u društvu bez sigurnosti i odgovornosti gde vladaju bahati.

Povodom njene suspenzije večeras se oglasio i odbor SDS u Zrenjaninu, koji je pozvao rukovodstvo Zrenjaninske gimnazije da profesorku odmah vrati u školu.

„Pozivamo da se profesorka odmah vrati u školu, da joj se odmah ukine bilo kakva suspenzija i bilo kakva mera disciplinske odgovornosti, jer je odgovorno i pedagoški postupila i objasnila deci da se nasilje ne može tolerisati. Ukoliko do toga ne dođe pozivamo Zrenjanice da sledeći put protestujemo u zaštitu profesorice Senke, kao i u zaštitu svih onih koji su suspendovani jer su normalni“, navodi se, imeđu ostalog, u reagovanju.

Oni dodaju da je odluka o suspenziji nasilje nad profesoricom u školi i predstavlja „sramotan čin direktora i uprave Gimnazije, koji zbog toga moraju da snose odgovornost“ i pitaju kako je došlo do toga da „nekadašnji funkcioner Demokratske stranke vodi grupu učenika škole na kontramiting podrške Aleksandru Vučiću i SNS-u , u petak, 26.maja“, kaže se u reagovanju Socijaldemokratske stranke Zrenjanin.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari