Suspendovani student Stefan Karanović ministarki pravde: Protiv mene se vodi politička hajka 1Stefan Karanović Foto: Youtube/Screenshot

Suspendovani apsolvent Pravnog fakulteta u Novom Sadu Stefan Karanović uputio je pritužbu i otvoreno pismo ministarki pravde Srbije Neli Kuburović na rad Osnovnog suda u Novom Sadu, Upravnog suda i Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu i naveo da se protiv njega vodi „hajka zbog političke osvete“.

Karanović je u pismu naveo da ga je Pravni fakultet suspendovao zbog sumnje da je pisao tekstove koji su doveli taj fakultet u vezu sa kriminalom, a da su potom doneli i odluku da mu ne izdaju uverenje i ispisnicu, zbog čega je upisao Pravni fakultet u Bosni i Hercegovini i počeo studije ispočetka.

Naveo je da je pokrenuo sam spor pred Upravnim sudom „koji se odugovlači tako što sud uopšte ne postupa“ i dodao da je podneo krivičnu prijavu protiv „istaknutog funkcionera DSS-a“, dekana Pravnog fakulteta u Novom Sadu Branislava Ristivojevića, koji „napada Aleksandra Vučića u svakoj TV emisiji svim sredstvima“ i protiv Stanisava Masalovića, sekretara tog fakulteta, zbog produženog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja, ali tužilaštvo nije ništa uradilo povodom toga.

„Dok se protiv predsednika saveta Pravnog fakulteta u Novom Sadu Dragana Milkova vodi postupak pred Agencijom za borbu protiv korupcije po mojoj prijavi, u momentu vodjenja postupka protiv dekana Ristivojevića po prijavi Državnog revizora za protivzakonito trošenje novca, čime je naneta višemilionska šteta budžetu Srbije, novosadsko pravosudje je odlučno krenulo u borbu protiv kriminala – osudili su mene, prvostepeno na uslovnu kaznu zatvora i to, po prijavi profesora Milkova za navodno ugrožavanje sigurnosti, bez bilo kakvih dokaza“, naveo je Karanović.

„Drskost je prevazišla sve mere kada je sudija Osnovnog suda u Novom Sadu Stevan Pavlov, nakon što je objavio presudu, rekao da će on lično da se ‘potrudi da dobijem ispisnicu i uverenje o položenim ispitima’ i da sam mu ‘drag momak’, i to pred mojim advokatima, pripravnicima, mojom porodicom i u prisustvu tužioca i ostalih službenika. Da li je to pravni skandal, nadležnost sudije i pravno-etički neprimereno sudijsko ponašanje svakako prepuštam Vašoj oceni“, naveo je Karanović.

Dodao je da pre ove „hajke“ nikada nije odgovarao „ni prekršajno, a kamoli krivično“.

„Apsolvent sam postao u roku, sa 23 položena ispita i prosekom ocena preko osam. Imam 25 godina. Upisao sam ove godine državni Pravni fakultet u BiH i primoran sam ponovo polagati potpuno iste ispite, verujući da ću pre završiti iz početka Pravni fakultet nego što ću dočekati pravdu. Danas sam žrtva ja, a sutra celo društvo“, poručio je Karanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari