Šutanovac: Vulin nikada nije govorio istinu 1Foto: FoNet/ MOD

Aleksandar Vulin već decenijama ne govori istinu, tako da me od njega ništa više ne iznenađuje, kaže za Danas bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac, komentarišući video snimak na kojem aktuelni ministar odbrane objašnjava da se na početku bombardovanja 1999. pojavio kao dobrovoljac, ali da su ga odbili jer je bilo previše pešadinaca, što je bio njegov rod u vojsci.

To ne bi bilo neobično da Aleksandar Vulin u ponedeljak nije izjavio da vojsku uopšte nije služio, zbog isuviše velike dioptrije, i da je zbog toga bio veoma razočaran. Snimak emisije RTS-a preplavio je juče društvene mreže, uz obilje komentara kako je ministar odbrane uhvaćen u laži.

– Ništa od ovoga nije promenilo moje mišljenje o Vulinu. On nikada nije govorio istinu, zloupotrebljava medije i javnost a politikom se bavi na populistički i često neprijatan način. Uspeo je čak i da nas posvađa sa susedima. Ovaj snimak pokazuje njegovo „junačenje“, kaže Šutanovac, dodajući da su okolnosti pod kojima Vulin nije služio još uvek nerazjašnjene „jer njega niko nikad nije video sa naočarima“.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je u ponedeljak da je jedno od najvećih razočaranja doživeo kao mlad čovek, kada se suočio sa činjenicom da ga je komisija zbog zdravstvenih razloga proglasila nesposobnim za služenje vojnog roka.

– Za mladog čoveka je teško kad shvati da nešto ne može, a u godinama je kad misli da može sve. Imao sam dioptriju više od sedam, na jednom oku dva cilindra, a na drugom jedan, rekao je Vulin. On je to izjavio u Valjevu, u razgovoru sa vojnicima na dobrovoljnom služenju vojnog roka, i dodao da mu je vid danas znatno slabiji.

Međutim, na snimku dokumentarne emisije RTS-a pod nazivom „Bombardovanje Srbije – kako se vodio rat“, Vulin je, govoreći o svojim aktivnostima kao funkcionera JUL-a za vreme NATO bombardovanja, rekao da se tada prijavio kao dobrovoljac ali da su ga odbili jer je bilo dosta ljudi koji su bili njegov rod u vojsci.

– Kada je počelo bombardovanje, ja sam se prijavio u dobrovoljce, otišao u Bubanj Potok, proveo tamo neko vreme ali jednostavno nas je bilo previše. Pogotovu mog VES-a (vojno-evidencione specijalnosti), tražili su protivavionce, a ne pešadiju…, rekao je Vulin u 22. minutu emisije RTS-a, nagoveštavajući da je za vreme služenja vojnog roka bio u pešadiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari