Sutra jednočasovno “zamračenje” medija 1Foto: Stanislav Milojković

Grupa za slobodu medija koju je pokrenulo 27 novinarskih i medijskih udruženja, medija i organizacija civilnog društva sutra u podne organizuje akciju jednočasovnog zamračenja medija i društvenih mreža „Stop medijskom mraku“, uz podršku više od 150 drugih organizacija i mnogo više pojedinaca.

Fondacija Slavko Ćuruvija, koja se bori za zaštitu slobode govora u Srbiji, u saopštenju objašnjava da je ideja akcije da u dogovorenom terminu što više medija u Srbiji na odredeno vreme prekine program, emitujući poruke kampanje „STOP medijskom mraku!“.

Akcija je otvorena za sve organizacije i gradane i gradanke, koji mogu učestvovati zamračenjem profila na društvenim mrežama.

U saopštenju se podseća da je povod za akciju gašenje Vranjskih, jednog od najznačajnijih lokalnih medija u Srbiji, zbog stalnih političkih pritisaka kojima više nisu mogli da se odupiru.

Ovom kampanjom želimo da skrenemo pažnju javnosti na činjenicu da je sloboda medija u Srbiji na izdisaju i da moramo svi zajedno da se borimo da je sačuvamo, navodi se u saopštenju. (kraj) zvs/js 13:57

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari