Sutra nastavak suđenja za udes na naplatnoj rampi Doljevac 1Foto: Južne vesti/A. Kostić

Suđenje vozaču „Koridora Srbije“ Dejanu Stanojeviću za udes na naplatnoj rampi Doljevac u kojem je stradala jedna a povređeno pet osoba, biće nastavljeno sutra u niškom Osnovnom sudu.

Po nezvaničnim saznanjima agencije Beta, na sutrašnjem ročištu biće iznete završne reči.

Saobraćajna nesreća na naplatnoj rampi Doljevac dogodila se 31. januara 2019. godine, kada je službeni automobi „Koridora Srbije“ u kojem se nalazio i direktor tog javnog preduzeća i funkcioner SNS Zoran Babić, velikom brzinom uleteo u prostor naplatne rampe gde su dva vozila već stajala.

U udesu je stradala Stanika Gligorijević (52) a teže i lakše je povređeno pet osoba, među kojima i Babić.

Tužilaštvo je zatražilo da se okrivljenom Stanojeviću izrekne zatvorska kazna od pet godina i da mu u istom periodu bude zabranjeno upravljanje motornim vozilom.

Stanojević se na prvom ročištu 22. novembra 2019. godine, izjasnio da delimično priznaje izvršenje krivičnog dela koje mu se stavlja na teret.

On je tada priznao da je brzo vozio, ali je naveo da je do nesreće došlo i zbog klizavog kolovoza i smanjene vidljivosti i magle.

Po zvaničnoj verziji niškog Osnovnog javnog tužilaštva, službeni auto „škoda superb“ je vozio Stanojević, dok je Babić „spavao na zadnjem sedištu“.

Nezvanični izvori, u pojedinim medijima i na društvenim mrežama, tvrde da se za volanom „škode“ u momentu udesa nije nalazio Stanojević već direktor „Koridora Srbije“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je negirao takve tvrdnje, navodeći da je pogledao snimak sa nadzornih kamera na naplatnoj rampi, iako nije precizirao o kom snimku je reč i po kom osnovu je mogao da ga vidi.

Na suđenju u Osnovnom sudu u Nišu prikazana su četiri snimka nadzornih kamera sa naplatne rampe Doljevac, od kojih jedan pokazuje dešavanja u vreme nesreće, a prekida se na dva minuta, tako da se trenutak udara Babićevog službenog vozila u drugo vozilo ne vidi.

Sestra nastradale Mirjana Aleksić je nakon jednog od prethodnih ročišta izjavila da suđenje ne bi smelo da bude završeno sve dok na sudu budu prikazana nedostajuća dva minuta snimka sa nadzornih kamera.

Ona je kazala da su svedoci sa naplatne rampe „potplaćeni“ i da se njihove izjave ne poklapaju sa onim što se stvarno dogodilo.

Početak sutrašnjeg ročišta zakazan je za 12 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari