Sutra pretežno sunčano i toplo, poslepodne kratkotrajna kiša 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

U Srbiji će sutra biti pretežno sunčano i toplo, a posle podne i uveče, uz lokalni razvoj oblačnosti, u Vojvodini, kao i u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije očekuje se pojava kratkotrajne kiše ili pljuskova sa grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U toku noći oblačnost iz Vojvodine izmeštaće se ka zapadnoj, centralnoj Srbiji i Timočkoj Кrajini mestimično uz kišu i pljuskove.

Duvaće slab do umeren vetar, na jugu Banata ujutru i pre podne kratkotrajno jak, južni i jugoistočni, posle podne u Vojvodini u skretanju na severni. Najniža temperatura će se kretati od pet do 14 stepeni, a najviša od 24 do 27.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo, duvaće slab i umeren, južni i jugoistočni vetar, krajem dana u skretanju na severni. Najniža temperatura će biti oko 14 stepeni, a najviša oko 26. U toku noći se očekuje prolazno naoblačenje s kišom i pljuskovima.

U Srbiji će u ponedeljak u Vojvodini biti suvo sa sunčanim intervalima uz pojačan severni i severozapadni vetar. U ostalim krajevima promenljivo oblačno, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Temperatura u manjem padu.

U utorak promenljivo oblačno i u većem delu suvo, a kiša se očekuje još samo na jugu i istoku Srbije. Кrajem dana u košavskom području jugoistočni vetar će biti u pojačanju. U sredu će duvati jaka i olujna košava. Novo naoblačenje s kišom i pljuskovima sa grmljavinom u toku dana prvo će zahvatiti zapadne i jugozapadne krajeve Srbije, a u toku noći će se proširiti na sve krajeve.

Od četvrtka do kraja narednog sedmodnevnog perioda će biti nestabilno i svežije s čestom kišom, pljuskovima i grmljavinom, a lokalno i sa uslovima za obilnije padavine. U košavskom području vetrovito. Maksimalna temperatura u većini mesta od 16 do 21 stepen.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 7. maj 2023:

Očekivana biometeorološka situacija može izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Glavobolјa i razdražlјivost su moguće meteoropatske reakcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari