Sutra sastanak Tima za škole: Zašto Tiodorović već drugi put pominje produženje raspusta? 1foto (BETAPHOTO/Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja/DS)

Sednica Tima za škole trebalo bi da bude održana sutra, a jedna od glavnih tema biće početak školske godine, saznaje Danas.

Za sada nema ni nezvaničnih informacija da će školska godina biti pomerena, što već drugi put kao mogućnost pominje epidemiolog Branislav Tiodorović.

On je, podsetimo, izjavio za Politiku da će se za desetak dana videti kakva je epidemijska situacija, pa će možda medicinski deo Kriznog štaba predložiti odlaganje početka školske godine za sedam dana.

Isto to Tiodorović je pominjao i prošle nedelje, međutim, na prethodnoj sednici Tima za škole, koja je održana 9. avgusta, ocenjeno je da je trenutna epidemiološka situacija i prognoze ukazuju da će školska godina početi 1. septembra, kako je i predviđeno Kalendarom obrazovno-vaspitnog rada.

– Ministarstvo prosvete i Tim za praćenje i koordinisanje mera u radu škola u sardnji sa nadležnim institucijama redovno prate epidemiološku situaciju u zemlji. Do početka školske godine Tim za škole sastaće se još jednom kako bi razmotrio situaciju, a Ministarstvo će o zaključcima blagovremeno informisati škole i proslediti im instrukcije o epidemiološkim merama koje će se primenjivati, a koje će pripremiti Institut za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ – rečeno je tada Danasu u Ministarstvu prosvete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari