Sutra u školama minut ćutanja u znak sećanja na profesora Jovana Kneževića 1Foto: Youtube

Forum beogradskih gumnazija i Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije doneli su odluku da sutra u osam časova u svim školama u kojima imaju članove bude održan minut ćutanja u znak sećanja na preminulog profesora matematike Jovana Kneževića.

Oni su pozvali i ostale kolege da im se pridruže.

Knežević, koji je bio član Glavnog odbora Foruma beogradskih gimnazija iznenada je juče preminuo.

On je nedavno suspendovan i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak nakon žalbi roditelja učenika jednog odeljenja drugog razreda u Šestoj gimnaziji na Kneževićevo ponašanje prema đacima i strog kriterijum.

U saopštenju dva sindikata navode da je sve pogodila pogodila vest o preranoj smrti Jovana Kneževića, koji je predavao u Šestoj gimnaziji.

“Sveža su nam sećanja na decembarsku hajku na njega i njegovu suspenziju koja je nažalost potrajala duže od njegovog života. Koliko je potisnute loše emocije bilo u njemu, to niko ne zna. Koliko je to uticalo na preranu smrt, ni to ne možemo utvrditi. Ono što sa sigurnošću možemo reći jeste da je iza profesora gotovo četiri decenije predanog rada, da njegov rad nikoga nije ostavljao ravnodušnim, da postoje stotine uspešnih ljudi kojima je on utkao znanje kao neophodan materijal za uspeh i da ga je smrt sustigla za vreme suspenzije zbog rezultata koje je postigao”, navedeno je u saopštenju.

U organizaciji sindikata Šeste gimnazije sutra će u toj školi u 13 sati biti održan komemorativni skup povodom smrti profesora Kneževića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari