Protest nekoliko stotina demonstranata na ulicama Baltimora uprkos policijskom času koji su uvele gradske vlasti u periodu od 22 sata do pet sati policija je uspela da okonča bacanjem suzavca. Demonstranti, koji su prethodno policajce gađali kamenicama i palili automobile, brzo su se rasturili i na ulicama je ostalo samo nekoliko desetina ljudi, prenosi Bi-Bi-Si.


Guverner Merilenda je rekao da je na ulice Baltimora raspoređeno 2.000 pripadnika Nacionalne grade i 1.000 policajca.

Protesti se u Baltimoru ne smiruju od smrti Fredija Greja 19. aprila. Grej je umro nedelju dana ranije, posle policijskog privođenja tokom kojeg je zadobio teške povrede kičme. Lokalni mediji prenose da je dvoje ljudi ranjeno u Fergusonu, posle velikih nereda u Baltimoru tokom protesta zbog smrti Afroamerikanca Fredija Greja. U Fergusonu je jedna osoba ranjena u nogu i nije poznato u kakvom je stanju, prenosi radio Sputnjik.

Prema izveštajima lokalnih medija i svedoka, muškarac je utrčao u kineski restoran tražeći pomoć, posle čega je odveden u bolnicu. Naoružani napadač je, navodno, uhapšen. Pucnjava se dogodila blizu mesta gde je ranije ubijen Afroamerikanac Majkl Braun.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari