"Svako zna 'bar po jednog', a neki su opštepoznati": PUF najavio izložbu botova u centru Zrenjanina 1Foto: M. Pudar (Arhiva)

Pokret ujedinjenih fantoma, nakon objavljavljivanja spiska sa preko 14.000 imena građana Srbije, koji za visoke mesečne apanaže iz budžeta svojih gradova botuju na drštvenim mrežama, najavio je izložbu botova u centru Zrenjanina.

Koga ćemo gledati na toj izložbi još samo kratko biće tajna, kažu u pokretu i dodaju da će se mnogi iznenaditi a neki i neće, ko je sve danas i zašto bot.

O čemu je reč, otkrio nam je Milan Pernat, osnivač pokreta, koji je najavio izlazak na lokalne i pokrajinske izbore, kao i promenu imena stranke.

„Planiramo da za vreme manifestacije Dani piva priredimo izložbu, sada prikupljamo materijal. Tada ćemo da izvedemo i performans i pokažemo sugrađanima i njihovim gostima ko su botovi, šta rade i kako izgleda omalovažavanje i vređanje građana koje su oni izabrali za svoje mete“, rekao je za Danas Milan Pernat.

Kako je objasnio, sve detalje o najavljenoj izložbi ne može da otkriva, kako ne bi bili osujećeni u svom naumu da prirede „atraktivnu izložbu botova“.

Na pitanje ko su botovi uopšte, ko su konkretno zrenjaninski botovi, odgovorio je da svako zna „bar po jednog“, a neki su opštepoznati.

„Sve za koje prikupimo matrijal, naći će se na izložbi. Ne znam sad ko konkretno ali do početka Dana piva ćemo znati“, kaže Pernat.

Na pitanje kako je reagovao kada su u Skupštini Srbije izneti javni podaci o botovanju i trošenju „narodnog novca“ na vređanje građana, odgovorio je da to shvata kao zamenu teza.

„Sada su se svi gradski odbori SNS brže bolje oglasili, kako opozicija etiketira te ljude, što je očigledna zamena teze jer je vlast ta koja etiketira građane. Mi lično, u Pokretu ujedinjenih fantoma ali i ja sam i moja porodica, imali smo godinama vređanja. Na našu adresu slane su poruke „završićete u bunaru“, pored toga razne vulgarnosti. Mogu samo da kažem da nije problem voleti svoju stranku i navijatu za nju, ali treba biti kulturan. A kada nekome pretiš smrću, kada nekome diraš porodicu, to nije političko dleovanje. Pogotovo što se to radi iz budžeta Srbije. Praktično, mi plaćamo da nas ljudi iz SNS targetiraju, prete smrću i vređaju. To je ozbiljan fašizam“, kaže Milan Pernat.

On ističe da se redovno dešava da kada ukažu na anomalije te vrste u javnom govoru, njima prete da su fašisti.

„Da sudovi postoje i rade svoj posao, niko od nas ne bi imao potrebe da ukazuje na problem sa govorom mržnje. Govor mržnje i pretnje su krivično delo, a pošto iza tih naloga stoje njihovi vlasnici imenom i prezimenom, država lepo može to sve da kazni. Ipak, znamo svi da se to sada, sa ovom vlašću neće desti ali hoće sa drugom, demokratskom, jer ta dela ne zastarevaju“, poručio je Milan Pernat iz Pokreta ujedinjenih fantoma i pozvao Zrenjanince i posetioce ovog grada da na Danima piva pogledaju njihovu izložbu o botovima.

Više vesti iz ovovg grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari