Sve manje programa za decu, sve diskutabilniji i kvalitet

Kakav je tretman medijskih sadržaja o deci u našoj zemlji

Ostavite komentar


  1. Nema više pravog dečijeg programa ni na jednoj televiziji. Šteta je što današnja deca neće imati svog Branka Kockicu, Fazone i fore Ljubivoja Ršmovića, Laku noć deco i sve one kultne programe uz koje smo mi malo stariji odrastali.

  2. Moja deca , 11 i 15 godina , uopšte ne gledaju ni jedan TV program. Ne zato što im neko brani , već zato što tu nema ništa za njih. Oni imaju svoje you-tubere. A ni ja ne gledam ni jednu TV sa nacionalnom frekvencijom jer su prepune politike i istih tih lažova već 30 godina. Jedini izuzetak je emisija 24 minuta i to je sve što valja.

    1. to vam je zato što ste ih non stop terali od TV da naprave vama mesta i onda ste ih naučili na internet sadržaj. To je nažalost tako za veći deo današnje dece. Ja lično gledam podjednako i TV i „internet“, mada kada odem na vikendicu gde nemam kablovsku tamo definitivno nema sadržaja ni za decu ni za odrasle. Pošto mi je vikendica uz Hrvatsku ima jedan njihov dečiji program ali ko je dalje taj verovatno ništa za decu ne može da uhvati na antenu.

  3. Šta reći Muzički tobogan i Minja Subota sada nastupaju sa sns-om po domovima za stare, Branko Kockica takođe podržava sns-ovsku uređivačku politiku, koja glasi Vučić od za sve od 1 do 101 godine. Manda pokoj mu duši je sada je S one strane duge sa anđelima, Ršum je protiv aktuelne vlasti i zato ne dobija ni sekund na tv. Neki se sećaju i Nevena, čiji su svi akteri uglavnom pokojni, bila je to sjajna ekipa. Ne znam da li ću se setititi svih sjajnih ljufi i emisija, ali tu su bili i Aca poštar, pa super Deka sa fenomenalnim Ljubišom Bačićem, kao naš odgovor na britansku Super Baku, Dobro nam došli sa neponovljivim Draganom Lakovićem, Vukov ćošak, Knjiga je da se čita… Pored ovih emisija ne mogu a da se ne setim ni zagrebačkih Smogovaca, sarajevskih Memoara porodice Milić, kao i britanske serije
    Pripovedač(Storyteller), kao i Opstanka… Neke od ovih emisija danas možete naći na netu, a moji klinci su oduševljeni kad im pustim, jednostavno ne trepću. Zašto se bar ove emisije ne repriziraju, ili još bolje da se uradi remake i osavremenjenje istih. Svim gore pomenutim ljudima sam neizmerno zahvalan što su ulepšali moje detinjstvo 80-ih i žao mi je što su neki od njih danas sa ljudima koji uskraćuju lepše detinjstvo našoj deci.

    1. U potpunosti se slažem sa vama, ovoj listi bih dodala još Priče iz Nepričave sa Milenom Dravić i Zoranom Radmilovićem i
      seriju Metla bez drške koja je okupila naše najbolje glumce. Ako znamo da su tada bila samo dva programa, pa se tek kasnije pojavio 3K, pitam se kako je moguće da je u samo dva kanala bilo moguće emitovati tako puno kvalitetnog dečijeg programa, a danas na više od stotinu kanala nema ni jedne tako kvalitetne emisije i sve se svodi na reprize serija, uz jedva poneku novu, rialitije, informativne emisije i gostovsnja političara iz aktuelne vlasti, prenos skupštine… Pa i happy tv je prvenstveno dobila frekvencu za emitovanje dečijeg programa i crtaća, a sada se pretvorila u svoju suštu suprotnost.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.