Sve više Jugoslovena u Srbiji, u Novom Sadu ih čak 30 odsto više: Podnose zahtev za registraciju svog Nacionalnog saveta

Ostavite komentar


  1. Jedino su Srbi iskreno verovali u jugoslovenstvo i bratstvo jedinstvo – masonske prevare. Ostali su iskoristili Jugoslaviju da dva puta od poraženih preu u pobednike u svetskim ratovima a kasnije da stvore svoje države koje su priželjikivali od vajkada.

  2. Kako ste vi Jugosloveni demokrate, kad se oslanjate samo na Brozovu zaostavstinu? Koliko je partija bilo u to vreme?!

  3. Pa, lepo im objasnite da govorimo i pišemo, srpskohrvatski! Ima to i u svedočanstvima, i u dnevnicima po školama, na univerzitetima, širom bivše nam otadžbine!!! Uostalom, i sve te nakaradne političke jajare koje nam preko 30 godina zagorčavaju živote su se školovale na tom jeziku!

  4. Vojvođani imaju i svoj jezik pa nas neće ni u kom obliku sve stranke. Na popisu 2001.nas je bilo skoro 60.000 a sad petina od toga.

  5. Pozdravljam Jugoslovene i zelim da razmisle i o eventualnom prikljucenju postovalaca Kraljevine Jugoslavije . Ideja juznog slovenstva je starija i upravo prolazi kroz svoju najtezu fazu u citavoj dosadasnjoj istoriji . Nije vreme za ideoloske podele , malo nas je I ne gledajmo se popreko medju nama . Obe su Jugoslavije imale mnoge casne ljude .

  6. Predlazem Jugoslovenima da kao maternji jezik (neophodan za registraciju saveta)prijave srpskohrvatski.Ako su srpski,hrvatski i bosanski prijavljeni kao zasebni jezici onda je logicno da i srpskohrvatski moze biti priznat.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.