Svedok u slučaju "Jovanjica": Nikad nisam video marihuanu ili indijsku konoplju 1Foto: MUP; FoNet/TV

Budo Brajević, svedok u predmetu „Jovanjica“ protiv Predraga Koluvije, izjavio je danas da nikada na imanju nije video marihuanu ili indijsku konoplju i objasnio da je radio kao stalni saradnik na projektu na Kosovu, na izradi planova i organizacije poljoprivrednih proizvođača u jedan centar koji bi se bavio organskim proizvodima.

Taj projekat je sprovodila Kancelarija za Kosovo i Metohiju, po nalogu Vlade Srbije, rekao je Brajević i naglasio da je u Lešku, na imanju Poljoprivredne škole, trebalo da se radi pet objekata.

Ovom nesretnom situacijom, ti projekti su prekinuti, iako ih je Vlada Srbije odobrila, rekao je Brajović.

Na pitanje advokata odbrane da precizira ko je finansirao projekte na Kosovu, Brajović je rekao da je projekte finansirala Vlada Srbije, a Jovanjica je plaćala njegovu platu i boravak na Kosovu, dok je trafo stanica Poljoprivrednoj školi u Lešku poklon imanja „Jovanjice“ i Predraga Koluvije.

Brajović je rekao da je ispod plastenika postojala jedna prostorija nekoliko metara ispod niova zemlje u kojoj je bila smeštena vrsta japanske bundeve (hokaido), u paletama koje su morale biti smeštena na hladnijem mestu, ali je negirao da je video marihuanu ili indijsku konoplju.

Zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Drecun pitao je svedoka kako je Koluviji slao poruke, a Brajović je rekao da je to činio običnim SMS ili aplikacijom Vocap.

On je negirao da je pre svedočenja bio u kontaktu sa bilo kim iz tima advokata odbrane Koluvije i ostalih optuženih.

Svi svedoci koji su pozvani od Koluvije ne govore istinu i namera je da se neutrališu kao dokaz razgovori iz aplikacije „Razgovor“, rekao je Drecun.

U Specijalnom sudu nastavljen je glavni pretres protiv vlasnik poljoprivrednog dobra „Jovanjica“ Predrag Koluvija i još nekoliko optuženih, koji se terete za nelegalnu proizvodnju i prodaju kanabisa na poljoprivrednom dobru Jovanjica, saslušanjem svedoka.

Predsedavajući sudskog veća Zoran Ganić konstatovao je da su pretresu prisustvovali zamenik tužioca za organizovani kriminal Saša Drecun, advokat Ivan Bajazit kao pravni zastupnik Predraga Koluvije, kao i advokati odbrane ostalih okrivljenih.

Pretres je odložen 9. juna, jer iz Vrhovnog kasacionog suda nije stigla odluka o zahtevu za zaštitu zakonitosti koju su pre više od mesec dana podneli branioci Koluvije.

Bajazit je tada objasnio novinarima da je reč o zahtevu protiv pravosnažnog rešenja o produženju kućnog pritvora Koluviji, za šta više nema nikakvog osnova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari