Svetski dan turizma: Srednjoškolci u poseti Turističkoj organizaciji grada Šapca 1

Povodom Svetskog dana turizma, koji se obležava 27. septembra, učenici turističko – hotelijerskog smera Ekonomske škole “Stana Milanović”, posetili su Turističku organizaciju grada Šapca. Budući turistički radnici, imali su priliku da se infomrišu o radu i delatnosi TOŠ-a, ali i da saznaju nešto više o visoko obrazovnim ustanovama u Srbiji koje imaju profile iz oblasti turizma.

O poslu diplomiranih turzmologa i trističkih vodiča, govorili su ljudi iz struke Tamara Pejić, Mirjana Jovanović i Žika Opanković, turizmolozi Turističke organizacije, koji su upoznali učenike o mogućnostima za rad u turističkoj delatnosti i hotelijrejskoj indurstriji, nakon završetka studija turizma, hotelijerstva i gastronomije.

Studijska poseta je nastavak saradnje, budući da su učenici ove škole redovno uključeni u volonterski rad, u okviru manifestacija koje organizuje Turistička organizacija grada Šapca.

Svetski dan ove godine se obeležava pod sloganom “Preispitivanje turizma”, a Svetska turistička organizacija poručuje da treba razmišljati u smeru razvoja, uključujući obrazovanje i radna mesta, kao i uticaj turizma na planetu i mogućnosti za održiviji rast.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari