Prvog dana takmičenja na prvom grend slemu u sezoni svih pet srpskih predstavnika u pojedinačnoj konkurenciji izašli su na teren. Jelena Janković, Ana Ivanović, Novak Đoković, Janko Tipsarević i Viktor Troicki rano jutros igrali su mečeve prvog kola Australijan opena.

Program je počeo u jedan sat posle ponoći po centralnoevropskom vremenu (11 ujutro po lokalnom), a prva na terenu bila je Ana Ivanović. Peta igračica plenete otvorila je takmičenje na Hisens Areni protiv Nemice Julije Gergeš, 106. teniserke na WTA listi. Ovo je bio njihov prvi međusobni duel. Na centralnoj Rod Lejver Areni, drugi mečna programu bio je duel Jelene Jankovići domaće igračice Ivon Mejsburger, trenutno 104. teniserke sveta. Po završetku ovog meča, Novak Đokovićje počeo odbranu titule u meču sa Italijanom Andreom Stopinijem, koji je u glavni žreb ušao preko kvalifikacija. Đokovićev rival je rangiran na 220. mesto ATP liste, a prošle godine u Australiji je ispao odmah na startu.

– Prvi put u karijeri sam u situaciji da treba da odbranim grend slem titulu i to je zaista pozitivan izazov. Ukoliko želim da ostanem u vrhu moram da izdržim pritisak odbrane velikog turnira. Da bi se to i dogodilo mnoge stvari treba da se poklope – izjavio je prošlogodišnji šampion Novak Đoković.

Viktor Troicki je igrao drugi mečna terenu broj pet, protiv 99. tenisera sveta Alberta Martina iz Španije, a na istom mestu je i Janko Tipsarević nešto kasnije odmerio snage sa 67. teniserom planete, Špancem Oskarom Ernadezom. Otvoreno prvenstvo Australije igra se na tvrdoj podlozi. Nagradni fond iznosi 23.140.000 australijskih dolara, a prvi put pobednici u muškoj i ženskoj konkurenciji zaradiće po dva miliona australijskih dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari