Svi vranjski privrednici koji zagađuju sredinu moraju da dostave podatke Lokalnom registru izvora zagađivanja 1Foto: Dušan Pešić

Svi privredni subjekti sa teritorije Grada Vranja koji predstavljaju izvor zagađivanja u obavezi su da dostave podatke za Lokalni registar izvora zagađivanja, saopštilo je Odeljenje za urbanizam, imovinsko-pravne poslove, komunalno-stambene delatnosti i zaštitu životne sredine Gradske uprave Grada Vranja.

Obaveza se odnosi na privredne subjekte sa teritorije Grada koji predstavljaju izvore zagađivanja različitih delatnosti, a definisane su u Listi 2. Pravilnika o metodologiji za izradu nacionalnog i lokalnog registra izvora zagađivanja, kao i metodologiji za vrste, načine i rokove prikupljanja podataka („Službeni glasnik RS“, br. 91/10, 10/13 i 98/16).

U skladu sa članom 7. navedenog Pravilnika, podaci za Lokalni registar se dostavljaju na propisanim Obrascima na sledeći način: jedan popunjen komplet obrazaca odštampan u papirnoj formi, ukoričen u jedinstven dokument, potpisan i overen od strane odgovornog lica na adresu: GU Vranje, Kralja Milana br. 1, 17500 Vranje, kao i jedan elektronski popunjen komplet obrazaca na kompakt-disku (CD) ili na imejl-adrese: [email protected] i [email protected].

Podaci se dostavljaju najkasnije do 31. marta tekuće godine za prethodnu i obuhvataju period od 1. januara do 31. decembra.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari