Svilajčani četvrti dan pred kapijama Linglonga u Zrenjaninu 1Foto: M.P./Danas

Blizu 200 radnika iz Svijalnca ostalo je da stoji ispred kapija gradilišta kineske fabrike guma Linglong u Zrenjaninu. Oni su dočekali četvrti dan protesta i blokade zbog neisplaćenih potraživanja u iznosu od 5,5 miliona evra.

I dok čekaju povratak svog direktora iz zrenjaninske bolnice, gde je sa grupom kolega otišao da obiđe povređenog radnika, kažu da ostaju uporni u svojim zahtevima.

Kako se može čuti, radnici su odlučni da na blokadi ostanu i sačekaju rasplet pregovora, koje je od juče preuzela Vlada Srbije.

Naime, tokom jučerašnjeg dana došlo je do razgovora između predstavnika kinekse strane i srpske firme Alfa technics (AT) u Vladi Srbije.

Kako je sinoć objasnio direktor AT Dragoljub Radulović, na sastanku je o svemu bilo otvoreno reči,  učesnici su upoznati sa svim detaljima poslova i ugovora koje imaju prema kineskom investitoru, a o detaljima će se uskoro oglasiti.

Oglasila se i opština Svijalnac, koja je saopštila da se u rešavanje problema firme AT iz ovog grada uključio i državni vrh i da je na sastanku dogovoreno da se u „narednim danima situacija reši, pre svega, kako bi se zaštitilo zdravje ljudi koji protestuju, kako bi im se isplatile zarade i kako bi  se oni vratili u fabriku gde im je radno mesto“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari