Svorcan: Koliko pacijenata u KBC Zvezdara otpustimo toliko i primimo, u maksimalnom smo kapacitetu 1Foto: EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

Direktor Kliničko bolničkog centra (KBC) Zvezdara Petar Svorcan danas je izjavio da u toj zdravstvenoj ustanovi, ovih dana, koliko pacijenata otpuste toliko i prime, kao i da su to većinom osobe iznad pedeset godina starosti.

„Od juče do danas primili smo 58 pacijenata, otpustili smo 53, takav trend je zadnjih sedam dana, koliko pacijenta otpustimo toliko i primimo. U ovom trenutku intenzivne nege su pune, 50 pacijenata je u njima, 22 su na mehaničkoj ventilaciji“, rekao je danas Svorcan za Radio televiziju Srbije, govoreći o stanju u KBC Zvezdara, koji je pretvoren u kovid bolnicu, a u njoj su trenutno 404 pacijenta.

Na pitanje da li imaju slobodnih mesta, on je rekao da su, pošto otpuste koliko i prime pacijenata, „u maksimalnom kapacitetu zadnjih sedam dana“.

Svorcan je naveo da je dominiraju pacijenti koji su stariji od pedeset, šezdeset godina, mada imaju pacijenata svih godišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari