SZK: Kragujevčani zaslužuju bolja autobuska stajališta 1Foto: JKP Šumadija Kragujevac

Povodom trenutnog stanja autobuskih stajališta gradskog prevoza oglasio se Pokret „Složno za Kragujevac” poručujući da su sugrađani nezadovoljni njihovim izledom i nefunkcionalnošću u mnogim gradskim i seoskim sredinama.

„Izuzev praznih obećanja gradska vlast do sada nije pokazala nameru da uredi ovaj segment javnog prevoza. Kako saznajemo, MZ Aerodrom se u više navrata obraćala čelnicima grada kako bi se rekonstruisla dotrajala autobuska stajališta i prilagodila potrebama putnika, ali su do sada dobijena samo neispunjena obećanja”, navodi se u sapštenju za javnost SZK.

U ovom pokretu ističu da se radi o relativno malim sredstvima, „o investiciji koje je neznatna u odnosu koliko se novca izdvaja za subvencije javnog prevoza, a građani Kragujevca”, uvereni su, „zaslužuju stajališta primerena 21. veku”.

Po njima, rekonstrukcija stajališta bi, uz nesumnjivo, komforniji način upotrebe javnog prevoza, podigla i nivo bezbednosti putnika.

– Ali, na žalost, svedočimo da to očigledno nisu priporiteti lokalne vlasti u Kragujevcu, zaključuju u Pokretu „Složno za Kragujevac”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari