Tabloidima nije prvi put da sahranjuju žive ljude

Srpski telegraf na svom sajtu objavio netačnu vest da je preminuo legendarni glumac, pa je obrisao

Ostavite komentar


  1. Vremena su takva da vise nema ni lazi ni istine, jer obe kategorije drustvenih osecanja samobitnosti donose priliv nagomilanih, u orbiti, i jednih i drugih, jer postoje obilato takticko – kruzerski izvestaji, lazno-istinitih ili ako hocete, istinito – laznih izvestaja, ne samo kod nas, vec je to zahvatilo vaskoliki svet, povinujuci se aksiomima onih kojima je strast da obmanjuju narodne mase, tako da vise i ne zna sta je laz a sta istina.
    Nekada je, bar, bila vest da je kuce ujelo coveka, pa se preinacilo da je laz, nego je prava vest da je covek ujeo kuce. Medjutim, ni to vise nije interesantno za mnoge izvestace tabloidnih mutivoda, vec im je glavni cilj sto veca obmana naroda. A danasnja vremena su dotle dostigla taj vrhunac poricanja, odricanja i zaricanja, da je su i narodne mase, prihvatile „igru“ makar se to odnosilo i na proglasavanje ovakvih, poput ove vesti, a sve u svrsi postizanja zacrtanih ciljeva, sto veceg ostvarenja dobitka, pa makar i mrtve proglasili zivim ili vaskrslim.
    U vremenima punim razvrata, obmana i svakavih bestijalnosti u sto veceim perverzijama i ogavnostima, danasnji zivot se i zasniva na takvim, ublazeno receno, porocima, koji ne intrigiraju,mozda, cak i zabavljaju zabludeli, u masovnim brutalnostima, publikum.
    Cini mi se, da su ovo, bez ikakvog preterivanja, biblijska vremena koja su predvideli mnogi sveti ljudi, koje niti smo zeleli, niti hteli da cujemo tj. ako i procitamo ali brzo zaboravljamo, samo zato sto nam vise pogoduju nakaradna tumacenja njihovih upozorenja, odajuci se trivijanostima i izivljavanju poput besnih zivotinja.
    Zato i nije cudno sto nas, bas tako – kao zivotinje posmatraju – i nude nam zabavu svakakvih razvrata, samo da bi postigli svoj cilj. A cilj je odavno poznat, ali ga mase zanemaruju, jer im je bolje da zivotinjare, nego da zive normalnim zivotima.
    Sve je u sluzbi scenski i precizno izrezirana buducnost bez buducnosti.

  2. Danas je rizik otići kod lekara.
    Ja sam bio kod ušnog da mi pogledaju uvo i doktor kaže sestri da mi ispere uvo ona gurnula špric i probuši mi bubnu opnu danas sam gluv na jedno uvo.
    Ostali ako ih ne čujem pivisuju ton postaju drski jer trebam svakom da pričam da ne čujem na jedno uvo.

  3. Grešna mi duša, u prvi mah naslov pročitah kao „Talibanima nije prvi put da sahtanjuju žive ljude“. Izvinjavam se Talibanima, oni nika ne bi radili ono što rade naši tabloidi.

  4. Hvala Bogu da je lazna vest, taman smo se obradovali da ce Lane snimati seriju, mnogo je falio u svim nedavno snimanim serijama!

  5. Dakle, to „koliko on zna“ u ovom slučaju ima značenje „ne zna“ i baš ga za to briga.

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.