Boris Tadić, koji je juče saopštio odluku da sebi skrati mandat predsednika Srbije, danas se iseljava iz zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu i prelazi na novo radno mesto – u sedište svoje Demokratske stranke u Krunskoj ulici.



Kako nam je rečeno u Tadićevom kabinetu, on će praktično još samo prvu polovinu današnjeg dana biti predsednik Republike, jer će posle unapred zakazanih obaveza poslati pismo predsednici parlamenta Slavici Đukić Dejanović u kojem će je, u skladu sa Ustavom i zakonima, obavestiti o nameri „skraćivanja mandata“.


Tadić će danas nešto pre podneva, u funkciji predsednika Republike, otputovati u Smederevo, gde će razgovarati s radnicima Železare koji su želeli s njim da se vide. Takođe, u selu Saraorci obići će jednu zemljoradničku zadrugu.

Odmah po povratku iz Smedereva, ranije po podne, Tadić će poslati pismo predsednici Narodne skupštine. Posle toga, on i njegovi lični saradnici odlaze iz zgrade Predsedništva. U zdanju na Andrićevom vencu ostaće zaposleni u stručnim službama, poput Generalnog sekretarijata i računovodstva.

Tadić će, kako nam je rečeno, ubuduće živeti u službenoj rezidenciji, gde i sada živi, i imaće obezbeđenje koje mu sleduje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari