Žene koje su pretrpele akušersko nasilje: Tamara Vučić je prva ličnost iz državnog sistema koja je progovorila o borbi za dostojanstven porođaj

Ostavite komentar


  1. Treba se ophoditi prema svima s’poštovanjem,posebno prema budućim majkama.

  2. Mnogo više treba da se obrati pažnja na to kakav tretman žene dobijaju i da se deluje tako da se to više nijednoj ženi ne desi

  3. To se dešava u poslednje vreme svuda, pa i u Valjevu. Ali sramota je, čitala sam iskaze raznih žena iz gradova. Za sve su krive pare.

  4. Čisto sumnjam da gđa ima iskustvo iz državne bolnice a koje su s pravom prozvane za nehuman odnos prema porodiljama ali i ostalim pacijentima, Privatne bolnice o pacijentima brinu mnogo bolje. Ovaj intervju je čista populistička propaganda gđe Vučić i ovim ste potcenili sve one žene koje su se ranije obraćale javnosti i pokretale inicijativu za veću kontrolu medicinskih radnika zbog narušavanja prava pacijenata i nehumanog ophođenja.

  5. Jedno veliko bravo za ovu zenu, koja ovim primerom ohrabruje zene sirom zemlje.

  6. Bez blama i srama priča o porođaju.Da li živimo u istoj zemlji.U ovoj nedelji 2 zenice i jedna beba umrla na porođaju.Mogao bi horor film da se snimi o mom prvom i jedinom porođaju pre 43 god.U Narodnog Fronta .Karlicna trudnoća sve vreme u kartonu crvenim flomasterom napisano spremiti za carski rez.Porodzaj od 70 sati ,koji je na kraju završio carskim rezom.Bahatost i neljudskost većine lekara ,njihova sujeta pre 43 god.Taj horor koji sam prezivela ja,moja tada beba je jedva prezivela.Njegovo odrastanje je bio pakao do 5-te godine.Izmucena beba na porodzaju ,indigo plava
    sa ocenom 2.Upravo takav odnos prema porodilji i takvo gorko iskustvo je trauma za ceo zivot .Drugo dete nisam rodila Moj sin je odrastao sam bez brata ili sestre On je lekar -akuser ali ne u Srbiji.Ovaj izopaceni sistem bez vladavine prava ga je oterao prosto iz zemlhe.Zivi i radi u Svajcersoj Cenjen je medzu pacijentima ,ima svoju porodicu i jednog sina . Citam uspovest II porodilja Verujem da je sada gore nego pre 43 god. ispovest mladih porodilja-njihova poniženja i bahatost frustriranih i alavih lekara.Zato gospodo predsednika zavezite.Vas muž je dokrajcio i onako urusen sistem.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.