Tamjan, krst sa raspetim Isusom i verska obeležja: Ispred Doma omladine grupa ljudi negoduje zbog Prajda 1Foto: Dom omladine

Grupa od dvadesetak ljudi, u kojoj je i raščinjeni monah Antonije Davidović, nalazi se ispred ulaza u Dom omladine u Dečanskoj ulici i uz paljenje tamjana i verska obeležja negoduje zbog održavanja Evroprajda.

Uz krst sa raspetim Isusom, ispred kordona policije razvili su transparent sa napisom: „Pravoslavni Srbine, politika je leglo izdaje, laži, masonstva i pedofilije“.

Ulaz u Prajd haus, gde je ranije danas svečano podignuta zastava Evroprajda, kao i ulaz iz Makedonske ulice, je pod jakim obezbeđenjem pripadnika MUP Srbije u uniformi i civilu.

Sa obe strane Makedonske ulice raspoređene su policijski automobili i marice.

Učesnici protesta puštaju verske i patriotske pesme, među njima i onu posvećenu generalu Ratku Mladiću, koji je u Hagu pravosnažno osuđen na doživotni zatvor zbog ratnih zločina u Bosni i Hercegovini.

Na pitanje izveštača FoNeta koja organizacija je organizovala manifestaciju, jedan od učesnika protesta lakonski je uzvratio: „Srpska država i srpski narod“.

Policijske snage su raspoređene i u širem krugu oko Prajd hausa, građani prolaze pored demonstranata bez zaustavljanja, a incidenata nema.

Bivši monah Antonije Davidović poznat je kao organizator „litija“ koje je u dužem periodu predvodio u Beogradu svake subote, a usled brojnih ekstremističkih ispada, zbog kojih je više puta hapšen, izopšten je iz Srpske pravoslavne crkve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari