Tehničar Hitne pomoći upozorio pacijenta da stavi masku, on ga napao nožem 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Ekipa Hitne pomoći napadnuta je jutros na terenu u Beogradu, a incident se dogodio pošto je tehničar upozorio pacijenta da stavi masku.

Doktorka Ivana Stefanović rekla je za RTS da je ekipa dobila poziv u 4:37, a napad se dogodio oko pet sati u Ulici despota Stefana.

„Razlog je što je pacijent kašljao, naš tehničar ga je zamolio da stavi masku, a on je rekao da ne veruje u maske i ne veruje u mere. Izvadio je nož i pošao da ga ubode. Sve se dobro završilo, pozvali smo MUP koji je intervenisao“, navela je Ivana Stefanović.

Prema njenim rečima, načelnik je pitao da li je potrebno da se pošalje druga ekipa jer se pacijent žalio na bol u grudima, međutim on je sve odbio.

Ivana Stefanović je navela da ih je upravo pozvao pacijent kako bi pitao ko će njega da odveze u dom zdravlja da mu se izmeri temperatura, jer nema u kući toplomer.

„Pandemija traje skoro dve godine, minimum je da svi u kući imamo toplomere i da možemo da izmerimo temperaturu u interesu opšteg zdravlja“, kazala je doktorka.

Ona je ukazala da je neophodno da se izmeri temperatura i nosi maska kada dođe ekipa Hitne pomoći, bez obzira na uverenja, jer ko će pomagati građanima ako se razbole lekari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari