jelena karleušafoto BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Kompanija Telekom Srbija sponzorisala je novi album Jelene Karleuše, a tvrdi se da će za njega i još neke projekte pevačica od te državne kompanije dobiti čak milion i po evra.

Kako je u Skupštini izneo podatke poslanik Narodne stranke Đorđe Stanković, Karleuša je samo jedna u nizu estradnih zvezda koje sponzorstvo dobijaju u zamenu za hvaljenje režima Aleksandra Vučića, a da tu lojalnost plaćaju svi građani Srbije.

Karleuša se jasno u poslednje vreme stavila na stranu vladajuće stranke, kada je u emisijama na televizijama sa nacionalnom frekvencijom hvalila dostignuća predsednika Vučića, kritikovala proteste protiv nasilja i ulazila u konflikte sa glumcima koji su pružili podršku pomenutim protestima. Za uzvrat, tvrdi Stanković, za snimanje albuma joj je isplaćeno 450.000 evra.

– Jedna Jelena Karleuša dobiće miliona i po evra od ‘Telekoma’. Dobiće 350 hiljada evra za svoj album, 150 hiljada za druge troškove i milion evra za emisiju koju će imati na Televiziji ‘Prva’. To će biti neki pandan neke bivše emisije koju je držao Ivan Ivanović na toj televiziji, neka emisiju političko-zabavnog karaktera koju u ovom momentu, ima Zoran Kesić, rekao je Stanković reagujući na novi Zakon o elektronskim komunikacijama u Republičkom parlamentu.

Karleuša, sa druge strane, nije potvrdila, ali ni demantovala ove navode, iako se više puta na tu temu oglašavala na društvenim mrežama, dok je istovremeno govorila o „basnoslovnim honorarima“ koji su navodno isplaćivani glumcima koji su igrali u domaćim serijama a koje je podržavao Telekom.

Pevačica nije odgovorila na pitanje Danasa da li se radi o navedenoj sumi, iako je jasno da je u finansiranju spota i albuma učestvovao Telekom. Ipak, kako piše Nova.rs, PR Jelene Karleuše Zoran Birtašević je negirao ove navode.

„U pitanju je neistina i ne znam iz kog razloga izmišljotina bez ikakvog dokaza. Niti je to ikakav tačan podatak niti postoji ikakav projekat za koji se dogovaraju takve cifre, pogotovo ne u Srbiji. Ne znam zašto je to taj čovek izgovorio i šta je njegov krajnji cilj, ali očigledno nije dobra namera“, prenela je Nova njegov komentar.

Poslanik Stanković rekao je da se državni novac troši na „sve i svašta“.

– Telekom Srbija je kasica-prasica ove države i po potrebi se daje raznim kumovima, braći i ostalima, ali se sada daje i onima koji treba da kažu neku dobru reč kada bude zatrebalo na nekoj televiziji, kazao je Stanković.

On je za Danas napomenuo da je izneo proverene podatke i da „nema potrebe da Karleuša išta demantuje“.

– Nema potrebe da demantuju ništa, na kraju spota može da se vidi zahvalnica MTS-u. Drugo, i sam predsednik Aleksandar Vučić je rekao u emisiji „pa šta ako sponzorišemo Jelenu Karleušu, taj novac će da se vrati“. Kada sam te podatke izneo, uz punu odgovornost, imao sam precizne informacije da je u tom momentu isplaćeno 450.000 evra, dogovor je bio da joj se isplati još milion. Tih 450.000 je isplaćeno u dve tranše, prvo 300.000 pa 150.000 evra. I nije ona jedina kojoj se tako isplaćuje novac, navodno za snimanje albuma, a zapravo da bi se u nekom gostovanju na televiziji pozitivno komentarisao Aleksandar Vučić. I Milica Pavlović, koja je inače miljenica vlasti je objavila da joj je MTS sponzorisao album, mada ona to nije ni krila, naveo je Stanković.

Zasad bez odgovor iz Telekoma

Danas je pitanje o isplaćenim honorarima Jeleni Karleuši poslao i službi Telekoma Srbije, a ukoliko bude odgovora, objavićemo ga. Sam „stilski izraz“ pomenutog muzičkog albuma i pratećeg spota, u kome se promovišu nasilje i pornografija, oceniće građani, koji su i izdvojili novac za njihovo snimanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari