Tenk čiju je sliku Vučić pokazao ne nalazi se ispred stadiona Borusije Dortmund

Ostavite komentar


  1. Dakle, tvrdite, sram da vas bide, da nam Vožd laže!?

  2. Pa on jednostavno ne može da kaže istinu! Živković odavno predlaže lekarski pregled, kao uslov koji važi za sve, koji se zapošljavaju.

  3. Kako bi Vučić komentarisao ovu vest: „Na današnji dan 1991. tenkista Vladimir Živković je dovezao tenk ispred Savezne skupštine u Beogradu. Ovaj prisilno mobilisani rezervista iz Valjeva je tenk parkirao pred Skupštinom u znak protesta protiv ratnih zbivanja na teritoriji bivše Jugoslavije. Mobilizacijom je Živković bio raspoređen na granični prelaz kod Šida odakle se sastav Jugoslovenske narodne armije upućivao dalje, ka Vukovaru. Živković je bio uhapšen od strane vojne policije kao dezerter i bio osuđen jednogodišnjom kaznom zatvora, dok su ga režimski kontrolisani mediji proglašavali „psihički labilnim“. I pored velikih pritisaka od strane republičkih vlasti, odziv na mobilizaciju u Srbiji je bio 50%, dok je u Beogradu iznosio svega 15%. Od oktobra 1991. do februara 1992. godine ispred zgrade Predsedništva Srbije je stajao transparent „Solidarnost sa pobunjenicima protiv rata“?

    1. Pusti tenk, kakav je ono Tamić sa 5 osovina u kojem se vozi 20 ljudi. Pa u njemu se ni u Venecueli ne voze fudbaleri, sramoto naša. Jeli ono neki novi Miloš ili Lazar ili je bjeloruski otpad.

      1. Vrhovni Vođa navijača, superhik koji otima siromašnima da bi dao bogatima…

  4. Vučić nikad ne laže, on samo govori alternativne činjenice iz alternativne stvarnosti u kojoj živi!

  5. Bože dragi našta spade ovaj naš jadni predsednik. Spade na to da opravdava i postavljanje tenkova ispred stadiona. Kad gospodin kupi Crvenu Zvezdu zajedno sa stadionom oonda može da traži od nadležnih organa da prodaju jedan razoružan tenk Zvezdi i da ga postave na svoje zemljište. nikako neki navijači da to rade i postavljaju ga na gradsko zemljište. Ovaj Vučić je baš odlepio sa svojim mešanjem u sve pa i kad su u pitanju oavakve lakrdije.

  6. Ma kakav bre crni tenk, pričinjava vam se. Udarila vas sunčanica…
    Ministar narodne milicije kaze to je maketa! Mada, Gospodar Vučić kaže da je tenak! Možda je nesretnog ministra udarilo sunce, pa priviđa maketu?

  7. Na toj slici je tenk Leopard 2 A4 (ili A6) sa oznakom (krst) koja ne podseća na „minula vremena“ već koja je regularna decenijama. U „minulim vremenima“ oznaka je bila drugačija. Indikativno je i to što je pokazao „kropovanu“ fotografiju čime su sakrili pozadinu koja bi verovatno pokazala da ne govori istinu odnosno kulturno rečeno da laže.

  8. Ja nipošto nisam saglasan da su Nemci jedan civilizovan narod, antiratno opredeljen. Bacali su ljudska bića u peći, bez obzira na godine i pol.

  9. Ee moja zemljo lošeg fudbala, razularenih „navijača“ i tenkova kao simbola pameti.
    Malo je reći koliko je imbecilna ideja postaviti, ništa drugo do tenk, bilo gde.
    Zar nema baš ni jednog drugog simbola tog „vrlo bitnog uspeha“?
    Sve da i jeste maketa i da ga ima svaki stadion ispred, zašto ne smisliste nešto svoje i humanije od oružja? Nije vam dosta ratova pa ratujete i u tom vašem „sportu“ fudbalu koji je ovde sve samo ne sport?
    Uvek su bili najgori djaci oni koji prepisuju.
    Ali od generacije vaspitane na pinku, informerima i turbo muzici je teško očekivati nešto drugo.
    Samo vi tako pozitivno!

  10. Smiješno je to porediti sa Arsenalom na čijem grbu stoji top iz srednjeg vijeka koji je tu preko 100 godina,a klub zovi tobdžije sa Hajberija.

    1. …tj „Gunners“ i imaju ga i na grbu. A ova naša Crvena zvezda, za koju navijam, a preisitujem se svaki dan da li to više da radim, kada vidim ko je vodi (lopov) i ko je njen glavni huligan, nastala je kao izraz bunta prema državnom i armijskom protežiranju onog drugog kluba. Kao da su se uloge zamenile

  11. Imam davnašnju želju da kupim tenk a vidim da ima po pijacama u Srbiji…velik mi je T-55…i skupa registracija!
    Može kombinacija točak gusenice,kao onaj što je vozao poručnik Gruber(Guy Siner-actor)u seriji „Alo Alo“…bilo bi dobro da je u vozno stanju jer nem para za tegljače i dizalice,nisam profi navijač!

    1. Prijatelju, imam jedan rashodovani Gruber-model, doduše friziran u skladu sa prirodom koja čije ime nosi – ojačan šperpločama, sa svilenim navlaka a za gusenice i vazliniranom cevi. Moguća probna vožnja oko Andrićevog venca i slikanje sa upravnikom zgrade. Javi ako si zainteresovan

  12. CSKA ima tenk kao svoj simbol jer je u pitanju vojni klub, Arsenal ima topove na grbu jer je klub osnovan krajem 19.veka na mestu gde je bilo skladište oružja, to i jeste prevod reči arsenal, ali to su samo dva kluba u Evropi, ogromna većina klubova nema takvu simboliku, a nije je imala ni CZ do sada. Logičnije je bilo da je neko oružje na grbu imao Partizan u vreme osnivanja kao vojni klub ali je nije imao ni on. Suština je da treba voditi računa o okolnostima, kontekstu, prilikama i istoriji u regionu i onda se može zaključiti da je ideja sa postavljanjem tenka potpuna glupost. Vučić se u nekim stvarima po pitanju istorije i sagledavanja stvarnosti urazumio, ali ovde pokazuje da to nije uvek tako, čuči i dalje u njemu onaj navijač s početka 1990-ih, a to u politici nije pametno.

  13. „Majmun je usao u tenak“, a i mi smo u tom podzemlju, da li se igde na svetu predsednik bavi postupcima navijaca, jos trazi od sluzbi da mu dostave slike tenkova ispred stadiona po belom svetu, uzgred receno CSK je armijski klub, to mu i sam naziv kaze, a za Arseneal je vec neko objasnio.

  14. „Majmun ušao u tenak“ ili u prevodu – „Vođa hvali i pravda tenak“. Dovoljno za Kusturicu, a Boga mi i za ludnicu

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.