Terzić: Sudijski i tužilački kadar je u 90 odsto poltronski sa skromnim znanjem 1foto Amir Hamzagić/ATAImages

Vladimir Terzić, advokat i nosilac liste „Čista lista za drugačiji Šabac“ istakao je da je stanje u pravosuđu jedan od najvažnijih razloga zbog kojih se pre tri godine vratio u politiku. Kako je naveo, ono je loše, sa potencijalom da postane katastrofalno.

“Postojeći sudijski i tužilački kadar je u procentu od 80 odsto ili negde čak 90 odsto poltronski, sa skromnim znanjem, zbog čega trpe građani. Advokatima je manje loše nego građanima, oni bar nešto naplate, a građanima su ugrožena prava, u svim postupcima, bez obzira na pravnu materiju”, naveo je Terzić na društvenoj mreži X.

On je dodao da to znaju svi koji rade u pravosuđu, u širem smislu.

“Masovniji ulazak kadrova sa privatnih fakulteta, uz poslovično poslušnički odnos (drugačije ih neće birati), devastiraće i ono malo sistema koji je razgrađivan decenijama, ali ipak opstajao na entuzijazmu izvanrednih pojedinaca u sudovima i tužilaštvima”, istakao je Terzić.

On je dodao da kada se nagomila previše problema, takvi ljudi će jednostavno nestati pred tim cunamijem naprednjačkog poimanja države, institucija, kao i same pravde.

“Postoji samo političko rešenje, koje građani nisu podržali, ili su pokradeni, svejedno, ali borba će morati da se povede, u suprotnom niko neće imati šansu za normalan život, koji podrazumeva i pravo na fer suđenje”, poručio je Terzić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari