"Test iz matematike bio je lakši od onoga iz srpskog": Zaječarski maturanti posle provere znanja drugog dana polaganja 1Foto: M.S. / Danas

Učenici osmog razreda u Zaječaru danas su polagali završni ispit iz matematike. Kao i juče, kada su radili test iz srpskog jezika, ispit je počeo u devet časova.

Mišljenja maturanata su podeljena kada je u pitanju težina testa iz matematike. Jedni tvrde da je bio lak, dok drugi tvrde suprotno.

Učenik V. J. kaže za Danas da je test iz maternjeg jezika u suštini bio teži, ali da su neki zadaci iz matematike, takođe, bili teški.

“Bilo je lakše nego juče, ali je bilo par zaista teških zadataka. Mislim da sam test iz matematike bolje uradio, a za maternji jezik nisam siguran”, kazao je on.

Učenica M. Ž. dodaje da je test iz matematike bio teži nego iz maternjeg jezika.

“Danas je test bio teži, ali nije toliko teško da ne može da se uradi. Mislim da sam uradila solidno, ali nisam sigurna”, ističe ona.

V.B. takođe trdi da je test danas bio teži od jučerašnjeg, ali:

“Kada sam pogledao test, pomislio sam da je ovo mnogo teško, ali kako je vreme prolazilo, činilo mi se da su zadaci sve lakši i lakši. Mislim da sam oba testa uradio odlično”, kaže on za Danas.

Maturant V. J. navodi da je današnji test bio teži, ali da su u globalu oba bila laka.

“Meni se čini da su testovi i danas i juče bili laki. Nije bilo ništa teško ili nešto što do sada nismo učili. Mislim da sam odlično uradio testove”, tvrdi naš sagovornik.

S.A. kaže da testovi nisu bili teški, ali da je test iz matematike za nijansu bio teži.

“Mislim da sam sve dobro uradio, pošto nije bilo teško. Bilo je teških zadataka i danas i juče, ali ne toliko da ne mogu da se urade”, kaže sagovornik Danasa.

Učenici će sutra rešavati kombinovani test. Test počinje kao i svakog dana do sada u 9 časova.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari