Tintor: Istraga protiv Aleksića pri kraju 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Nakon što je Više tužilaštvo u Beogradu saslušalo sve svedoke u istrazi protiv Miroslava Aleksića, nastavnika glume osumnjičenog za seksualno zlostavljanje, sada je na redu veštačenje svih žrtava, koje se očekuje narednih dana.

Dosad je veštačenje obavljeno u odnosu na maloletnu žrtvu, jer je zbog njenih godina bilo potrebno obaviti veštačenje pre davanja iskaza.

Početkom ove sedmice saslušani su poslednji Aleksićevi svedoci, među kojima su bile četiri njegove nekadašnje učenice, dve majke nekadašnjih polaznica i jedan svedok sa Fakulteta dramskih umetnosti, a kako su preneli pojedini beogradski mediji, navodno je reč o logopedu, kojeg je Aleksić povremeno privatno angažovao za učenike.

Advokat Jugoslav Tintor, zastupnik glumica Milene Radulović i Ive Ilinčić, kao i dve devojke koje su želele da ostanu anonimne, a od kojih je jedna maloletna, ističe za Danas da je istraga protiv Aleksića pri kraju i da ostaje da se vidi koji će biti naredni koraci tužilaštva nakon veštačenja žrtava. Iako postoji verovatnoća da optužbe protiv Aleksića budu odbačene, Tintor to ne očekuje.

Aleksić se nalazi u pritvoru i do sada je tri puta u tužilaštvu negirao optužbe devet devojaka koje ga terete za seksualno zlostavljanje u periodu dok su bile učenice u njegovoj školi glume.

MUP je ranije saopštio da se sumnja da je Aleksić od 2012. u prostorijama škole glume „Stvar srca“ u Beogradu, čiji je vlasnik, seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne. Za krivično delo koje mu se stavlja na teret propisana je kazna zatvora preko deset godina.

Glumica Milena Radulović (26) je za „Blic“ otvoreno pričala o tome šta je preživljavala u Aleksićevoj školi glume.

– Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se. Njegova manipulacija i ide ka tome da vam usadi ogroman osećaj odgovornosti, saučesništva, krivice. I na kraju, neki strah da ćete u tome ostati sami – ispričala je Milena. Prema njenim tvrdnjama, Aleksić je prvi put silovao početkom novembra 2012. godine kada je imala samo 17 godina, a on 61.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.