Tokom jula i avgusta na Zlatiboru niz kulturnih, zabavnih i sportskih programa 1Foto: N. K.

Tokom predstojeće letnje turističke sezone, gostima Zlatibora biće ponuđeni brojni koncerti, kulturni i zabavni programi, kao i niz tradicionalnih manifestacija.

Ti sadržaji se organizuju u okvru Zlatiborskog kulturnog leta, a njihov najveći deo, posebno koncerti, prirediće se na letnjoj pozornici na Kraljevom trgu, pored nedavno rekonstruisanog jezera sa višenamenskom fontanom.

Organizatori Zlatiborskog kulturnog leta su, i ove godne, Turistička organizacija Zlatibor i Opština Čajetina.

Tokom jula i avgusta, najavljeni su koncerti grupa Frajle, Partibrejkersa, Zane, Beogradskog sindikata, Simfonijskog orkestra RTS, Nine Badrić, kao i kabare Nebojše Dugalića.

Planirani su nastupi trubačkih orkestara i brojnih folklornih asnambala iz Srbije i regiona, među kojima su KUD Abrašević iz Aranđelovca , Veterani sa Zlatibora, Gruža, Naš zavičaj.

Gostovaće i učesnici Međunarodnog dečjeg folklorng festivala „Licidersko srce“ i organizovaće se festival „Moravski biseri“.

Osim brojnih sportskih sadržaja i takmičenja, najavljeno je održavanje i tradicionalnih manifestacija u živopisnim zlatiborskim selima – „Bez izvora nema vode“ u  Rožanstvu, 19. avgusta, Likovna kolonija u Trnavi, od 17. do 22. avgusta, kao i Miholjski susreti sela u Tripkovi, do 17. do 22. avgusta.

U Kulturnom centru biće projekcije filmova, igraće se pozorišne predstave, priređivaće se izložbe likovnih umetnika i organizovaće se Međunarodni festival sportskog filma.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari