Tomanović: Inspektor Milenković ponovo bio na udaru BIA 1foto FoNet Aleksandar Barda

Inspektor Slobodan Milenković „ponovo je bio na udaru BIA“, javlja večeras N1, pozivajući se na izjavu njegovog advokata Zdenka Tomanovića.

Tomanović je saopštio da je „Milenković uočio nepoznate osobe koje su preduzimale radnje daljinskog audio i video snimanja i neposredne fizičke pratnje, kako u objektu u kojem se nalazio, tako i prilikom kretanja Milenkovića“.

Nakon što je Milenković te osobe u prisustvu građana zaustavio i ograničio im kretanje, ustanovio je da se radi o pripadnicima BIA koji su na zadatku, tvrdi Tomanović.

„Nakon dolaska patrole, Milenković je podsetio nadležne da je upravo BIA jedna od službi koja je, prema informaciji dobijenoj od poverljivih izvora, uključena u pripreme likvidacije (načelnika operative Četvrtog odeljenja beogradske policije Dušana) Mitića i Milenkovića“, navodi Tomanović u saopštenju.

Kada bi zakoni Srbije važili za sve i „kada ne bi postojali pojedinci i grupe koji su izvan zakona“, BIA bi, naglasio je Tomanović, morala da objasni građanima Srbije zašto opservira Milenkovića, da li po naredbi suda ili pak za druge svrhe.

Tomanović smatra da je „realan problem što je deo državnog i političkog vrha koji su jači od Zakona i Ustava u praksi ukinuo postojanje odgovornosti za nezakonita postupanja onih koji su u funkciji održavanja njihove nedodirljivosti“.

„Ipak, ovakvi nezakoniti postupci ne mogu da spreče Milenkovića da iznese istinu u dolazećem svedočenju, ali zabrinjava mogućnost da oni budu u funkciji realizacije pretnje fizičke ugroženosti Milenkovića“, saopštio je Tomanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari