Tomanović: Na delu je pokušaj dekriminalizacije slučaja "Jovanjice", neko se sveti Milenkoviću 1Foto: N1

Pravni zastupnik inspektora Slobodana Milenkovića, advokat Zdenko Tomanović, rekao je da je na delu pokušaj demkriminalizacije slučaja „Jovanjice“ i da se neko sveti njegovom klijentu zbog toga što se suprotstavio moćnim ljudima.

Poznati advokat rekao je za dnevni list „Nova“ da neko koristi državne resurse i pojedince iz bezbednosnih službi, policije i tužilaštva da bi oblikovao javnost u smeru dekriminalizacije Jovanjice, prenosi Nova.rs.

„I zato najpre vrše kriminalizaciju inspektora. Oni se njemu svete. Jer se Milenković sa (Dušanom) Mitićem suprostavio moćnim ljudima. Načelnik odelјenja za borbu protiv droge, kao i njegove kolege u borbi protiv droge, su zbog primene zakona založili svoj život kad su naleteli na zajednicki poduhvat nosioca službenih funkcija i spretnih pojedinaca“, ističe Tomanović.

On objašnjava i šta se dalje dešavalo.

„A onda nakon što je procedura primila ozbiljnije tokove i kada nisu mogli utiču na dalji rad inspektora, koji je počeo da ide ka višim nivoima, stigla je jasna poruka da im je likvidacija moguća. Možda baš od istih onih službi kojima su se suprostavili. I tu su javno izrečenu informaciju preneli mnogi mediji jos u oktobru 2021. godine. I tada, kad se pred državne organe iznesu uverlјive tvrdnje o tome da je policajcu bezbednost ugrožena, nadležni organi su dužni da preduzmu delotvornu istragu tih navoda. Pa da li postoji jači argumet nego kad načelnik policija kaže: ‘Ubiće me neki iz državne službe’“, upitao je Tomanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari