Tomanović: Slobodan Milenković zatražio odobrenje da se obrati javnosti 1foto FoNet/TV FoNet

Policijski inspektor Slobodan Milenković, je „zarad zaštite profesionalnog i ličnog dostojanstva“ podneo zahtev ministru unutrašnjih poslova i v.d. direktoru policije zahtev za odobrenjem da se obrati javnosti, saopštio je njegov pravni zastupnik Zdenko Tomanović.

„Načelnik Milenković želi da javno demantuje sve iznete neistine i iznese istinu i podseti da afera Jovanjica nije proizvod tzv. podmetanja ni nezakonitih radnji policije, već partnerstva dela vojnih i civilnih bezbednosnih struktura i pojedinaca, koje se, prema stavu policajaca, nalaze u zoni kriminala“, ističe se u saopštenju kancelarije Tomanović.

U saopštenju se ističe da se osveta inspektorima zbog otkrivanja učešća pripadnika vojnih i civilnih bezbedonosnih službi u aferi Jovanjica nastavlja orkestriranom kriminalizacijom načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije, preko propagadnih glasila vladajućih političkih i bezbednosnih struktura.

„Usmeravanjem pažnje javnosti na neistine i uvrede, očekujući širu solidarnost u kreiraju profesionalne i lične diskvalifikacije inspektora, centri moći pozivaju svoje pristalice na sve aktivnosti protiv onih koji su otkrili Jovanjicu. Time nameću stav da zakon i pravo nisu uvek neophodan instrument postupanja institucija te da je potrebno žrtvovati zakonito postupanje inspektora“, stoji u saopštenju uz dodatak da nadležno tužilastvo ne vidi svoju nadležnost, da u interesu javnosti i spokojstva građana Srbije, zaštiti sopstveni kredibilet i podigne nivo samopoštovanja te javno podrži postupanje inspektora Milenkovića i Mitića na čijem radu je tužilaštvo baziralo dokaze u dve optužnice.

Podsetimo, Dijana Hrkalović nekadašnja državna sekretarka MUP-a kojoj se sudi zbog optužbi da je počinila krivično delo trgovine uticajem nedavno je javno optužila Milenkovića, ističući da on, prema njenim saznanjima, „radi“ drogu. Nakon toga je Više tužilaštvo u Beogradu saopštilo da je naložilo Sektoru unutrašnje kontrole da ispita ove navode. Provladini tabloidi su otišli korak dalje, optužujući Milenkovića da je komunicirao sa Darkom Šarićem, prvostepeno osuđenim vođom kriminalne organizacije koja je krijumčarila kokain.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari