Toplički centar za demokratiju i ljudska prava traži od Vlade informacije o izgradnji kovid bolnica 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS

Toplički centar za demokratiju i ljudska prava zatražio je od Vlade Srbije detaljne informacije o nabavkama radova na izgradnji kovid bolnica u Beogradu i Kruševcu.

„Pozivamo Vladu da ovog puta bude hrabra i snažna, kao što je odgovorna i brižna, pa da, uprkos svemu, izađe pred građane sa tačnim podacima, koliko god im to nikad ne bilo lako“, navodi se u saopštenju centra.

Iz ove organizacije podsećaju da su tražili i informacije o nabavci medicinske opreme namenjene borbi protiv korona virusa, ali da odgovori iz Vlade nisu stigli.

„Znamo mi da su oni, Vlada, još uvek opterećeni osećajem krivice i duga prema Topličkom centru zbog nedostavljanja ranije traženih informacija o troškovima nabavke medicinske opreme namenjene borbi protiv korona virusa. Znamo da ih to i tišti i muči“, ističe centar.

„Znamo i da im je od svega teže da kažu istinu, takav im  je kodeks“, dodaje se u saopštenju.

„Znamo i da samo oni do kraja znaju kako im je. Ali, šta ih košta da pokušaju, možda im i uspe, nikad se ne zna. Možda im i dobro dođe kao početna vežba za polaganje računa građanima, koje će, u dogledno vreme, biti veoma aktuelno i popularno“, poručuju iz Topličkog centra za demokratiju i ljudska prava.

Podsetimo, pre dva dana je položen kamen temeljac za kovid bolnicu u Kruševcu, a premijerka Srbije Ana Brnabić istakla je da se ona gradi sa namerom da prvobitno služi za slučaj da dođe do velikog broja obolelih u drugom talasu korona virusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari