Nakon tri godine pauze, Filip Aničić, mladi pesnik iz Nove Varoši, objavio je novu knjigu poezije „Trag u duši“, u izdanju beogradske izdavačke kuće „Prvo slovo“.

Ova zbirka, treća po redu, koju sačinjava osamdesetak pesama, inspirisana je iskrenim mladalačkim ljubavima i događajima iz dečakovog detinjstva.

Knjiga je podeljena je u četiri ciklusa ili tematska kruga, čija imena određuju sadržaj – Trag u duši, Uzdarja, Duša zavičaja i Dečko tvoj. Gotovo svaki je prožet melanholijom, jer se mladi čovek preispituje „pred starim dobrim životom, ali ne uvek dobrim svetom“.

– Osetljivi poeta, spreman da se bori, umesto bezbrige i uobičajenih igračaka i dokoličenja, uzima pero u ruku i ispoveda se hartiji. A ta igra ne trpi neiskrenost. Filip počinje da živi poeziju, vremenom ona postaje njegov život. On se ne predaje lako brigama, tugama i nevoljama. Iskušenički život obogaćuje pesničkim slikama, hrabro opevavajući surovi svet, nudeći mu svoju dušu na dlanu – zapisao je poznati srpski pesnik Ljubivoje Ršumović, u svojoj recenziji zbirke „Trag u duši“, kojoj su prethodile „ Duša deteta“ i „Duša ima dušu“, inače, nagrađivane Vitezovom diplomom, Instelovom nagradom i brojnim priznanjima na lokalnim literarnim smotrama i konkursima. Filip Aničićse poetskim stvaralaštvom bavi od svoje sedme godine i najmlađi je član Udruženja književnika Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari