Lider SRS u Požarevcu Saša Valjarević rekao je da od decembra 2008. u gradu sa mrtve tačke nije pokrenuta ni jedna važna investicija, kao i da gradonačelnik i vladajuća koalicija nisu ispunili nijedno obećanje dato pre dve godine.


Valjarević Milosavljeviću između ostalog zamera na nezavršenoj obilaznici Požarevac-Kostolac, kao i industrijskoj zoni za koju kaže da je zarasla u korov.

– Tapka se u mestu po svim projektima, pre svega industrijske zone i obilaznice. Pune dve godine se ništa nije pokrenulo. Nema izgradnje vrtića, ali se uređuju nove fasade, galerije itd. Sva ona obećanja u decembru 2008. nisu ispunjena. SRS će sa ostalim opozicionim strankama razgovarati o inicijativi za smenu gradonačelnika grada- rekao je lider požarevačkih radikala i bivši gradonačelnik, Saša Valjarević. U odgovoru na Valjareviceve tvrdnje, gradonačelnik Miodrag Milosavljević istakao je da nije tačno da se značajne investicije u Požarevcu ne pokreću i završavaju. S tim u vezi, on je naveo nedavno okoncan projekat rekonstrukcije vodosnabdevanja i dodao da je način na koji je ranija vlast htela da završi industrijsku zonu doneo samo štetu.

– Radimo intenzivno na industrijskoj zoni koju želimo da završimo po svim građevinskim standardima. Ne želimo da radimo kako je on započeo zbog čega sada stoji u parlogu. Započeo je nešto što nije legitimno i legalno. Uradili smo regulacioni plan, a imovinsko-pravni odnosi se rešavaju. Kada sve budemo rešili prelazimo na dobijanje građevinskih dozvola. Kada budete imali sve regulisano, potencijalni partner neće dobiti nešto nezakonito, već će moći da uknjiži svoje vlasništvo. Ne znam kako je on zamišljao da napravi industrijsku zonu i ko bi mu došao a da ne može da uknjiži svoje pravo – odgovorio je na optužbe bivšeg gradonačelnika, sadašnji prvi čovek Požarevca, Miodrag Milosavljević.

Odbornički imunitet

Lider požarevačkih radikala Saša Valjarević tužio je sudu Izvršnog producenta podlistka dnevnih novina Danasa, Braničevo zato što je, po njegovom mišljenju, u njegovoj kolumni u dotičnoj novini izneo niz kleveta i uvreda na njegov račun. Na pitanju novinara da on tuži novinare za uvrede i klevete, a sam je nedavno za skupštinsku govornicu izneo niz uvredljivljih reči na račun gradonačelnika, Miodraga Milosavljevića, Valjarević je odgovorio:

– Ja za skupštinskom govornicom kao odbornik imam imunitet na iznesene stavove, pa po tome ne snosim nikakvu odgovornost za izgovorene reči. Što se tiče dotičnih kvalifikacija na račun aktuelnog gradonačelnika ja sam to više figurativno rekao – objašnjava prethodni gradonačelnik Požarevca, Saša Valjarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari