Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije u saradnji sa policijskim službenicima PU Kruševac, lišili su slobode Nataliju N. (1982) i Ivana V. (1978) iz Kruševca, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivična dela iznude, saopšteno je iz MUP-a .

„Osumnjičeni su u periodu od 11.09.2008. godine do 19.09.2008. godine, oštećenom slali više SMS poruka preteće sadržine, putem kojih su od imenovanog iznuđivali novac u vrednosti od 60.000 evra. U istom periodu, osumnjičeni su pripremali izvršenje krivičnog dela iznude na štetu drugog lica od koga su iznuđivali novčani iznos od 10.000 evra“.

U saopštenju se navodi da je da je oštećeni nakon prijema poruka u kojima mu se jasno daju upustva o predaji novca u iznosu od 10.000 evra, novac spakovao u dečiji ranac i predao nepoznatom licu, koje je po novac poslato od strane izvršilaca. U pitanju je bio taksi-vozač, koji je preko dispečarske službe svog taksi-udruženja, dobio nalog da vozilom ode do firme koju poseduje oštećeni, gde će mu, njemu nepoznato muško lice predati dečiji ranac, koji treba svojim vozilom da doveze do Glavne pošte, što je i uradio. Stigavši do dogovorenog mesta, njemu je prišla Natalija N., koja je po preuzimanju ranca lišena slobode, piše u saopštenju.

„Prilikom pretresanja stana i drugih prostorija Ivana V. u sobi koju koriste njegovi roditelji, pronađen je pištolj marke češka zbrojevka, za koji njegov otac nije imao odgovarajuću dokumentaciju, čime je počinio delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, navodi se u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari