Tribina „Kako do pobede - Možemo (li) zajedno?!" 16. avgusta na Novom Beogradu 1Foto: Promo

U petak 16. avgusta će u organizaciji Društvenog centra NNK, pokreta „Čuvari vatre“ i udruženja „Novi Optimizam“ biti održana tribina pod nazivom „Kako do pobede- Možemo (li) zajedno?!“.

Kako se navodi, na ovoj tribini će se razgovarati o tome na koji način doneti ključne političke odluke od kojih zavisi dalja borba protiv autokratske vlasti u Srbiji danas.

Tribina će biti održana na brodu Društvenog centra NNK, koji je usidren na keju sa novobeogradske strane, tačno ispod mosta „Gazela“. Okupljanje je zakazano za 19.30 časova, a početak tribine za 20 časova.

Tribina „Kako do pobede - Možemo (li) zajedno?!" 16. avgusta na Novom Beogradu 2
Foto; Novi optimizam

Učestvuju:

Jovo Bakić- sociolog, član pokreta „Samoodbrana“

Dragan Đilas- predsednik Stranke slobode i pravde

Zoran Lutovac- predsednik Demokratske stranke

Vladimir Gajić- šef Pravnog saveta Narodne stranke

Srđan Marković- aktivista pokreta „1 od 5 miliona“

Dobrica Veselinović- aktivista pokreta „Ne davimo Beograd“

Moderator:

Vladimir Milić, novinar

Tribina „Kako do pobede - Možemo (li) zajedno?!" 16. avgusta na Novom Beogradu 3
Foto: Promo

Učesnici tribine će dati svoje viđenje aktuelne situacije, a organizatori se nadaju da će i kroz samu debatu doći korak bliže zajedničkim odgovorima na brojna pitanja, među kojima se izdvaja dilema na koji način se suprotstaviti režimu- bojkotom, izlaskom na izbore ili nekom trećom taktikom? 

Neka od pitanja ove tribine biće- Da li je uopšte realno očekivati demokratizaciju institucija preko noći, pred izbore, i to od strane istih onih koji su apsolutnu moć zasnovali upravo na apsolutnoj kontroli? Sa druge strane, ukoliko se izbori bojkotuju, odnosno ulazi u građansku neposlušnost, kakva su očekivanja? 

Organizatori navode da uz očiglednu potrebu da predstavnici najvažnijih opozicionih činilaca odrede svoje pozicije u odnosu na navedene probleme, pokušaće i da saznaju šta je najmanji zajednički sadržalac eventualne saradnje i zajedničkog nastupa opozicije, koji se, kako navode, čini neophodnim u situaciji kakva je u društvu u ovom trenutku.

Takođe, ističu da je njihov plan da pošalju poruku solidarnosti sa svima koji su u ovom trenutku prognani jer drugačije misle i slobodno govore, stvaraju i izveštavaju.

„Danas nam je potrebna Solidarnost za sve!- aktiviste, slobodne medije, opozicione aktere, umetnike, radnike i sve druge ugrožene borce za slobodu“, ističe se u najavi za ovu tribinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari