Osme igre okupile su više od 400 sportista iz četiri preduzeća- Termoelektrane „Kostolac“, Panonske Termoelektrane – toplane Novi Sad, Termoelektrane „Kosovo“ (Obilić) i Termoelektrane „Nikola Tesla“ (Obrenovac).

Radnici- sportisti Termoelektrana „ Kostolac“ sa 55 osvojenih poena trijumfovali su na 8. Susretima radnika Termoenergije Elektroprivrede Srbije koji su održani u Sokobanji od 23. do 27. juna. Drugo mesto pripalo je takmičarima TE „ Nikola Tesla“ sa 40, treće mesto sa 31 poenom pripalo je radnicima sportistima „ Panonske TE- TO“, a pslednje, četvto TE „ Kosovo“ sa 24 osvojena poena. Kostolčani su inače treći put bili najuspešniji od kada se ova manifestacija organizuje.

Osme igre okupile su više od 400 sportista iz četiri preduzeća- Termoelektrane „Kostolac“, Panonske Termoelektrane – toplane Novi Sad, Termoelektrane „Kosovo“ ( Obilić) i Termoelektrane „Nikola Tesla“ ( Obrenovac). Ovi susreti bili su ujedno i kvalifikacije termoenergetičara za završne Radničko- sportske igre Elektroprivrede Srbije koje će se održati 23. septembra u Vrnjačkoj Banji.

Kostolčani su ove godine sve iznenadili svojom borbenošću i sportskim umećem i osvojili su zlatne medalje u čak 12 sportskih disciplina, čemu treba dodati i jedno srebro i dve bronze. Sudeći po rezultatima Kostolac će termoenergiju predstavljati u malom fudbalu (radnici), nadvlačenju konopca, stonom tenisu (muška i ženska ekipa), streljaštvu (muška ekipa), odbojci (ženska ekipa), plivanju za žene, košarci, pikadu, šahu, ribolovu i kuglanju.

Takmičari iz Kostolca su osvojili drugo mesto u streljaštvu (žene), kao i treća mesta u malom fudbalu za veterane i plivanju (muškarci). Na kraju manifestacije podeljene su i nagrade za najsimpatičnije fotografije igara.

Ovogodišnje Susrete radnika termoenergije otvorio je Dragan Jovanović, direktor PD „TE – KO Kostolac“, a zvanično ih je zatvorio Dragomir Marković, generalni direktor JP Elektroprivreda Srbije. Bez obzira na rivalitet ekipa iz ovih preduzeća na sportskim terenima druženje i korektna atmosfera obeležili su igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari