Trista profesora podnelo žalbu na odluku FON-a 1Foto: 1 od 5 miliona

Profesor Saobraćajnog fakulteta Dušan Teodorović i još oko 300 profesora Univerziteta u Beogradu podneli su danas žalbu na odluku Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka, u kojoj su zahtevali da se doktorska disertacija Siniše Malog proglasi za plagijat.

To je za Danas potvrdio Teodorović, napominjući da veliku zahvalnost duguju profesorki Vesni Rakić Vodinelić, koja je kao njihova glavna pravna savetnica pomogla da se tekst žalbe pravno uobliči.

Podsetimo, svi zaposleni na Univerzitetu u Beogradu u nastavnom ili naučnom zvanju mogu do 11. novembra da dostave rektorki UB Ivanki Popović inicijative za ulaganje žalbe na odluku NN veća FON-a, pošto formalno-pravno samo ona može da uloži žalbu Odboru za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu.

Kako je naš list ranije pisao, NN veće FON-a je usvojilo izveštaj fakultetske Etičke komisije u kome je utvrđeno da u doktoratu Siniše Malog ima elemenata neakademskog ponašanja, kao i izvesnih odstupanja od akademskih pravila citiranja, pa je Veće predložilo da se ministru finansija izrekne mera javne osude.

Konačnu odluku o tome da li je doktorska disertacija Malog plagirana ili ne, doneće Odbor za profesionalnu etiku UB do 22. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari