Trivan sa delegacijom Novog Pazara o pitanju upravljanja otpadom 1Foto: MZZS

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan sa saradnicima, održao je sastanak sa predstavnicima Novog Pazara, na kojem je razgovarano o razvijanju saradnje i rešavanju pitanja upravljanja otpadom i prečišćavanja otpadnih voda u ovoj lokalnoj zajednici.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac upoznao je ministra Trivana sa najznačajnijim ekološkim problemima, i planovima lokalne samouprave na njihovom rešavanju, i izrazio očekivanje da će se uspostavljanjem intenzivnije saradnje sa Ministarstvom obezbediti unapređenje životne sredine tog područja, navodi se u saopštenju za medije.

„Upravljanje otpadom kroz izgradnju regionalnog centra i uspostavljanje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, vidimo kao naročito značajna ekološka pitanja za život građana u ovom delu Srbije, i Ministarstvo zaštite životne sredine će kroz stručnu i tehničku pomoć doprineti da se ona u narednom periodu uspešno rešavaju“, naglasio je ministar Trivan u razgovoru. Na osnovu strateškog planiranja upravljanja otpadom u Srbiji, sanacija postojećih deponija biće sistemski rešavana uspostavljanjem regionalnog centra za upravljanje otpadom koji će obuhvatiti Novi Pazar, Tutin i Rašku, najavio je ministar.

Ministar Trivan je izrazio zadovoljstvo zbog inicijative lokalne samouprave za rešavanje najznačajnijih ekoloških problema. Dogovoreno je da se u daljem razvoju saradnje definišu konkretniji koraci na utvrđivanju najboljih ekoloških rešenja, kako bi se ostvarili bolji i zdraviji uslovi života stanovnika Novog Pazara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari