Dvojica srpskih tenisera prošla su u osminu finala ATP turnira u Majamiju. Novak Đoković je savladao Francuza Pol Anri Matjea – 2:0 (7:5, 6:1), Viktor Troicki je bio bolji od Nemca Bjerna Faua – 2:0 (6:4, 6:3), a Janko Tipsarevićje izgubio od Argentinca Huana Martina del Potra – 0:2 (4:6, 1:6

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, u osmini finala ponovo će igrati protiv Francuza, odnosno pobednika meča između Žila Simona i Žoa Vilfreda Conge. Viktor Troicki je sinoć za samo sat vremena i 16 minuta trijumfovao naf Fauom. Meč je u neku ruku presudilo i to što je Nemac napravio osam duplih servis grešaka. Troickom je za vođstvo u prvom setu bio dovljan jedan brejk, dok je u drugom setu tri puta oduzeo servis protivniku, a Fau je od pet brejk prilika uspeo da iskoristi samo jednu. U osmini finala Troicki će igrati boljeg iz duela između Britanca Endija Mareja i Čileanca Nikolasa Masua.

Argentinskom teniseru Huanu Martinu del Potru trebalo je samo sat i osam minuta da pobedi Janka Tipsarevića. Del Potro je u prvom setu napravio jedan brejk, dok je u drugom setu tri puta oduzeo servis svom protivniku. Argentinac će se u osmini finala sastati s boljim iz duela između Marina Čilića iz Hrvatske i Španca Davida Ferera.

Kasno sinoću konkurenciji dublova Dušan Vemić je u paru sa Hrvatom Ivom Karlovićem igrao protiv nosilaca, Boba i Majka Brajana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari