Bespovratnim sredstvima KFW nemačke razvojne banke, u vrednosti od 452.000 evra u Trsteniku će biće urađen potpuno novi viseći most koji je pretrpeo ozbiljna oštećenja tokom razornih poplava 2014. godine. Viseći most ima izuzetnu važnu funkciju jer preko njega prelazi magistralni cevovod uz pomoć koga se pijaćom vodom snabdeva više od 15.000 ljudi.

Ugovorom koji je potpisan između Opštine Trstenik, JKP „Komstan“ sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture označen je početak realizacije ovog, za opštinu Trstenik, izuzetno značajnog projekta.

– Izgradnjom mosta povezaćemo pešačku zonu duž leve i desne obale Zapadne Morave i započeti projekat uređenja Omladinskog kejačime će trsteničani dobiti jedan izuzetan prostor za odmor i rekreaciju. Imamo i kompletno pripremljen projekat koji podrazumeva i uređenje i regulaciju toka Zapadne Morave sa kojim smo za sredstva aplicirali kako kod Svetske banke i drugih donatora,rekao je predsednik Opštine Trstenik, Miroslav Aleksić.

Projekat gradnje visećeg mosta predstavlja i nastavak kapitalnog projekta rekonstrukcije vodovodne mreže u okviru programa KFW nemačke razvojne banke.

– Investicijom od tri miliona evra u rekonstrukciju vodovodne mreže u Trsteniku rešili smo problem sa vodosnabdevanjem grada. Uz donaciju za izgradnju mosta celokupna investicija iznosiće oko tri i po miliona evra, rekao je direktor JKP „Komstan“ Goran Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari