Tržišna inspekcija u Vranju kontrolisala prevoznike iz "Bla - bla" mreže 1Foto: K.V./Danas

U Vranju je tokom dana i popodneva registrovano više slučajeva da su inspektori Tržišne inspekcije iz susednih gradova sprečili prevoz putnika prema Beogradu preko aplikacije „Bla – bla“ koju koristi zbog niže cene u odnosu na autobuske karte pre svega mladja populacija sa juga Srbije.

„Nije bilo kazni, ali nam nisu dozvoljavali da prevozimo putnike. Ne znam odakle su se pojavili i po čijoj prijavi, ali očigledno da neko prati aplikaciju preko koje mi koristimo mogućnost da po nižim cenama prevozimo putničkim automobilima putnike do Beograda, ali i Niša. Reč je mahom o mladjim ljudima“, potvrdio je za portal Danas S.I. iz Vranja koji se našao pod kontrolom inspektora koji su se uredno legitimisali.

Internet mrežu „Bla – bla“ koriste mahom mladji Vranjanci, u prvom redu studenti i radnici koji odlaze na rad van juga Srbije. Prevoz do beograda košta i do 1.500,00 dinara, što je manje od redovne autobuske karte koja u zavisnosti od prevoznika do prestničkog grada iznosi i preko 2.400 dinara.

Internet aplikacija „Bla – bla“ funkcioniše na jugu Srbije, ali i drugim delovima Srbije, gde se putnici prevoze od strane neregistrovanih prevoznika, kao prijatelji i po nižoj ceni što je očigledno zasmetalo saobraćajnim prevoznicima iz ovog dela Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari