Tuča na protestu u Žagubici: Predsednik opštine udario Ćutu? 1

Na protestu, koji je danas održan u Žagubici protiv otvaranja rudnika zlata na Homolju, došlo je do tuče, kad je predsednik opštine Safet Pavlović izašao ispred zgrade opštine i provocirao okupljene, prenosi portal nova.rs. Pavlović je bio u fokusu javnosti prošle nedelje kada je objavljen snimak na kome se, kako navode iz organizacije

Ekološki ustanak, čulo kako preti ekološkom aktivisti Ivanu Milosavljeviću, govoreći između ostalog da seče one koji udare na njegovo ime. Portal Nova.rs prenosi izjavu poslanika Demokratske stranke, Srđana Milivojević, koji tvrdi da je Pavlović udario poslanika Aleksandra Jovanovića Ćutu.

Kako saznaje Nova.rs, ispred zgrade Opštine, pored okupljenih građana, našlo se privatno obezbeđenje, koje ušlo u sukob sa ekološkim aktivstima. Tom prilikom, došlo je i do tuče. Na protesnom skupu, kako je rečeno našem portalu, viđeni su i predstavnici Levijatana predvođeni Pavlom Bihalijem.

Poslanik Demokratske stranke, Srđan Milivojević za Nova.rs kaže da su posle skupa došli ispred zgrade opštine gde ih je sačekao Safet Pavlović sa dva pripadnika obezbeđenja.

„Poslanica Dveri, Radmila Vasić, popela se na stepenice, a Safet Pavlović ju je uvukao u zgradu opštine. Tamo je bila izložena zastrašivanju, jer je htela da preda u pisarnicu opštine zahteve sa skupa. Pavlović ju je vukao za ruke, a onda je izašao napolje gde je njegovo privatno obezbeđenje nasrnulo na ljude, a pojavili su se neki ljudi sa fantomkama među kojima je u jednom trenutku prepoznat i Pavle Bihali. Nakon toga, poslanici opozicije su svi ušli u zgradu opštine, a tad je Safet Pavlović tri puta udario Aleksandra Jovanovića Ćutu“, kaže Milivojević za Nova.rs i navodi da su se sada uputili ka policijskoj stanici.

Od predstavnika opozicije u Žagubici su, pored Milivojevića i Jovanovića, poslanici Dveri i Miroslav Aleksić iz Narodne stranke, piše nova.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari