Od početka godine, policija je podnela skoro 40 prijava zbog porodičnog nasilja na području Braničevskog okruga. Prema statističkim procenama, računa se na bar još toliko neprijavljenih napada, zbog čega se broj nasilničkih slučajeva penje na 80.

U oko 90 odsto slučajeva napadači su nasilni muževi, koji svoje supruge zlostavljaju i tuku čime stignu, često i pred njihovom maloletnom decom. Među najokrutnijima bio je Dejan M. (43) iz Požarevca, koji je početkom ovog meseca uhapšen jer je suprugu tukao šerpom, oklagijom i mokrim peškirom, a onda joj pretio da će da je baci u bunar.

Ništa manje nije bio nasilan ni Ranko P. (36) iz Simićeva, koji je svoju suprugu pretukao, a potom joj zalepio ruke i usta lepljivom trakom, preteći joj usijanom metalnom šipkom da će ubiti i nju i njihovo dvoje maloletne dece.

– Ovaj nasilnik je svoju prethodnu suprugu, staru 28 godina, na smrt pretukao i nakon samo nekoliko godina izašao iz zatvora. Jasmin N. (19) iz Požarevca ranio je revolverom svoju maloletnu suprugu N.D, dok je Branislav Ž. (68) iz Šetonja, svoju suprugu Jasminu Z. (30) nakon svađe ubo nožem u stomak i nogu – kažu u požarevačkoj policiji. Dok nasrću na svoje žene, nasilnici se obrušavaju i na svoju decu, koja pokušavaju da zaštite svoje majke.

Slađan M. (40) iz Radoševca, tukao je i šutirao svoju suprugu S.M, a onda je je drvenom stolicom udario i svog maloletnog sina, koji je pokušao da odbrani majku Nenad S. (51) iz Požarevca, na ulici je svoju suprugu udarao po glavi ašovom, kojim je potom posekao po ruci njihovog maloletnog sina koji je pokušavao da zaštiti majku, dok je ćerku pljunuo u lice. – Dragoslava R. (48) iz Velikog Gradišta metalnom šipkom pretukao je svoju suprugu i ćerku, jer je bio nezadovoljan ručkom koji su mu pripremile. Osumnjičeni ih je najpre vređao, a potom dohvatio metalnu šipku i njome ih više puta udario, preteći da će ih ubiti – kažu u policiji.

Na meti nasilnika su i njihovi roditelji i babe i dede. Velibor Rajković (60) iz Šuvajića kod Golupca polio je svog sina Srđana (44) benzinom po glavi i telu i zapalio. Novica R. (62) iz Makca napao je svog sina Sašu (33) , ali u samoodbrani, kad je ovaj počeo da ga tuče, što je činio godinama, tad mu je sačmaricom pucao u leđa. Dragan Ž. (21) iz Velikog Gradišta oborio je udarcima na pod svoju majku Milicu S. (47), a potom nastavio da je šutira u leđa. Saša S. (44) iz Mišljenovca pretukao je svoju babu, a onda joj usmrtio dva psa «pekinezera». Ivica P. (29) iz Golupca premlatio je svoju babu R.J. (75) drvenom motkom po leđima, a zatim i pesnicama po licu i telu, dok je Miloš M. (22) iz Drmna, svog dedu M.M. (65) ubo ga nožem u stomak.

Snaje i svekrve

Dušica R. (61) je svoju snahu Zoricu N. (22) više puta udarila pesnicama po glavi i telu i vukla za kosu. Veselina A. (71) iz Voluje kod Kučeva zadobila je opekotine drugog stepena, nakon što ju je vrelom kafom iz džezve polila njena snaja Slavica Z. (25) iz Kostolca.

Kazne

Za nasilje u porodici osnovna kazna je od tri meseca do tri godine zatvora. Ukoliko kao posledica nastanu teške povrede, predviđen je zatvor od dve do 10 godina.

Napadaju tašte i zetove

Dragan P. (49) iz Kostolca, tukao je i vukao za kosu svoju bivšu taštu, a onda kuhinjskim nožem njoj i bivšoj supruzi pretio da će ih ubiti. Miloš C. (48) iz sela Bare premlatio je svoju taštu i tasta u njihovom stanu a potom fizički napao dvojicu policajaca. Željko P. (35) iz Požarevca, svog zeta Dejana J. (31) je najpre udario u glavu matalnom pumpom za bicikl, potom više puta pesnicom u glavu, da bi ga zatim ubo nožem u nogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari