Turistička organizacija Negotina: Budite promoteri Negotina i Кrajine 1Foto: Turistička organizacija opštine Negotin

Polazeći od ideje da Negotinci, bilo da žive u Negotinu ili su van njega zbog školovanja i posla, mogu da budu najbolji promoteri svog kraja, u Turističkoj organizaciji opštine Negotin spojili su lepo i korisno.

U julu i avgustu će u okviru tradicoinalnog „Negotinskog leta“ svake nedelje, organizovati izlete za sve zainteresovane do atraktivnih turističkih destinacija u negotinskoj opštini.

Startuju sutra, izletom do Mokranjskih stena i Rogljevačkih pivnica, saznaje Danas od direktora Turističke organizacije opštine Negotin, Dušana Petrovića.

 

„S obzirom na to da su u vreme letnjeg raspusta i godišnjih odmora u Negotinu srednjoškolci i studenti, kao i Negotinci koji žive i rade na strani, to je šansa da i oni obiđu i vide te turističke lokacije i praktično kasnije kada se vrate u mesta u kojima se školuju, rade i žive, budu ambasadori i prezentuju potencijale koje Negotin ima i sutradan dovedu svoje prijatelje i goste. Na ovaj način pokazaćemo da se radi i da se stvari menjaju na bolje. Za prvi izlet, kako bi bio sadržajniji, odabrali smo jednu prirodnu atrakciju – Mokranjske stene i turističku – Rogljevačke pivnice“, ispričao nam je Dušan Petrović.

Za zainteresovane je obezbeđen besplatan autobuski prevoz, u pratnji je turistički vodič koji raspolaže svim potrebnim informacijama i zanimljivim pričama, a do 22. avgusta za kada je planiran poslednji izlet u okviru “Negotinskog leta” planirani su obilasci Rajačkih pivnica, arheološkog lokaliteta Vrelo Šarkamen, kamenih mostova u Vratni i tunelske pećine Zamna.

Turistička organizacija Negotina: Budite promoteri Negotina i Кrajine 2
Foto: Turistička organizacija opštine Negotin

„U saradnji sa meštanima na lokacijama koje se obilaze, seoskim turističkim domaćinstvima, vinarijama, mesnim zajednicama organizujemo ove izlete. U svakom mestu koje se obilazi biće postavljeni štandovi sa domaćim proizvodima. Na ovaj način učesnici izleta upoznaće bolje negotinski kraj i njegove turističke atrakcije, provešće jedan lep dan. Verujemo da će  svoje dobre utiske kasnije podeliti sa drugima, prezentujući i promovišući svoj kraj na najbolji mogući način“, kaže direktor Turističke organizacije opštine Negotin za Danas.

Tokom “Negotinskog leta” TOON će zajedno sa Planinarskim savezom Timočkog regiona i Sportskim savezom opštine Negotin narednog vikenda organizovati regionalnu akciju “Susret mladih planinara na Deli Jovanu”, potom će na obali Dunava u Kusjaku uslediti tradicionalno druženje “Dunav je moje more”, da bi prve nedelje avgusta bio organizovan Sajam suvenira i starih zanata.

U pripremu i organizaciju “Negotinskog leta” kulturno-zabavne manifestacije, osim opštinske turističke organizacije, uključene su i negotinske ustanove kulture, kao i udruženja čije je projekte podržala lokalna samouprava.

Do 28. avgusta, kada se manifestacija završava, biće izvedeno 28 različitih programa za sve uzraste i generacije.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.