Turković: BNV značajno za objedinjavanja Bošnjaka 1Razgovor u BNV, foto: BNV

Ministarka inostranih poslova BiH Bisera Turković razgovarala je, danas, sa predsednicom Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) Jasminom Curić.

-BNV je faktor objedinjavanja različitih partijskih interesa u kojima su Bošnjaci izrazili političku objedinjenost i participaciju – ocenila je Turković i naglasila da je „zajedništvo Bošnjaka posebno značajno, jer nadjačava političke grupacije i podele.

To je značajno kako u negovanju kulture i verske pripadnosti, tako i u političkom objedinjavanju na ovim prostorima“.

Predsednica BNV Curić, u razgovoru sa ministarkom Turković, istakla je da je otvaranje generalnog konzulata BiH u Novom Pazaru „važan korak u bilateralnim odnosima Srbije i BiH“, ali i važan „istorijski događaj za Bošnjake, jer je BiH matična zemlja Bošnjacima gde god se nalazili, a posebno nama Bošnjacima u Sandžaku“.

Iz bošnjačkog nacionalnog saveta, pre tri godine, u razgovoru sa članom Predsedništva BiH Šefikom Džaferovićem, potekla je inicijativa o otvaranju bosansko-hercegovačkog diplomatskog predstavništva u ovom gradu.

Generalni konzulat je otvoren sinoć. Zajedno su ga otvorili ministarka Turković, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije Nemanja Starović i novopazarski gradonačelnik Nihat Biševac.

Ovo diplomatsko predstavništvo „pokrivaće“ šest sandžačkih opština: Novi Pazar, Tutin, Sjenicu, Novu Varoš, Priboj i Prijepolje,

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari