Tužba protiv TV Hepi 1

Mreža Žene protiv nasilja podnela je tužbu Trećem osnovnom tužilaštvu u Beogradu tražeći da rijaliti TV emisija Parovi i emitovanje ove emisije budu zabranjeni, a TV Happy oduzeta nacionalna frekvencija.

Kako je saopšteno, na portalu nacionalne TV Happy juče je objavljen izveštaj o dešavanjima koja su obeležila preksinoćni rijaliti program „Parovi“, u kome se prikriva moguće izvršenje krivičnog dela: silovanje.

„Ova TV stanica je pokušaj silovanja jedne od učesnica okarakterisala kao „strastan odnos“, dok se iz priloženog videa koji je u međuvremenu uklonjen sa YouTube kanala ove emisije jasno vidi da se radi o pokušaju silovanja.

TV Happy ide korak dalje u svom izveštaju navodeći da je učesnik između ostalog „pocepao majicu učesnici“, stavljajući nasilje u kontekst „strasnog odnosa““, navodi se u saopštenju i dodaje da se iz video materijala jasno vidi da učesnik sve vreme fokusirano fizički nasrće na učesnicu, da je ona u tom odnosu pod fizičkom prisilom, da se otima, da pokušava da pobegne od silovatelja, ali da joj niko nije pružio podršku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.